Naar homepage
Sport

NFL-speler Carl Nassib komt openlijk uit voor homoseksualiteit

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. NFL-speler Carl Nassib komt openlijk uit voor homoseksualiteit

American footballer Carl Nassib is maandag als eerste actieve NFL-speler openlijk uitgekomen voor zijn homoseksualiteit. Een baanbrekend moment, omdat het niet gebruikelijk is dat sporters uit de kast komen tijdens hun actieve loopbaan. De speler van de Los Angeles Raiders hoopt met zijn boodschap een taboe te doorbreken.

Video op Instagram

De 28-jarige speler deed zijn coming out door middel van een zelfgemaakte videoboodschap op Instagram. In de video laat hij weten homoseksueel te zijn en zich eindelijk comfortabel genoeg voelt om dit te vertellen. "Ik was al een tijdje van plan om dit te doen, maar eindelijk voel ik me op mijn gemak om het kwijt te kunnen. Ik heb echt het beste leven, de beste familie, vrienden en baan die een man zich kan wensen. Ik ben nogal gesteld op mijn privacy, dus ik hoop dat jullie weten dat ik dit niet voor de aandacht doe", laat hij weten in de video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Taboe doorbreken

Nassib hoopt met zijn bericht het taboe op homoseksualiteit in de sport te doorbreken: "Ik hoop eigenlijk dat video’s als deze en het hele proces van uit de kast komen op een dag niet meer nodig zijn. Maar tot die tijd zal ik mijn best doen en mijn steentje bijdragen aan een ​​cultuur van acceptatie en medeleven’’. De speler benadrukt hoe belangrijk vertegenwoordiging en zichtbaarheid is in de lhbtqi-gemeenschap. De deur die Nassib met zijn bericht hopelijk opent is groot, want American football is de best bekeken sport in de VS is en de NFL de rijkste sportcompetitie van de wereld.

Steun

De dapperheid van Nassib kan op veel steun rekenen. In de comments onder de video is iedereen lovend over zijn positieve bericht en gedenkwaardige stap in de sportwereld. In een geschreven statement als aanvulling op de video, laat de NFL-speler weten al vijftien jaar op te zien tegen dit moment. Hij is dan ook dankbaar en opgelucht dat hij het eindelijk heeft kunnen vertellen. Daarbij bedankt hij ook zijn coaches, medespelers en de NFL voor de support, acceptatie en het respect dat ze hem gegeven hebben.

Donatie aan lhbtqi-gemeenschap

Tot slot laat Carl Nassib weten 100.000 euro te doneren aan het Trevor Project, een organisatie die hulp verleent aan de lhbtqi-gemeenschap om zelfmoord tegen te gaan. "Ik ben erg blij deel uit te maken van het Trevor Project en om te helpen op welke manier dan ook", laat Nassib weten.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie