Naar homepage
Up 2 Date

Homoclub in Orlando wordt vijf jaar na aanslag nationaal gedenkteken

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Homoclub in Orlando wordt vijf jaar na aanslag nationaal gedenkteken

De homoclub in Orlando (Florida) waarin vijf jaar geleden een bloedige terreuraanslag plaatsvond, wordt een nationaal gedenkteken in de Verenigde Staten. Dat maakt de Amerikaanse president Joe Biden bekend.

Heilige grond

De nachtclub, genaamd Pulse, wordt heilige grond. Biden benadrukte in zijn verklaring dat het de dodelijkste aanval was op de zogenoemde lhbti-gemeenschap in de Amerikaanse geschiedenis, en destijds ook de dodelijkste massale schietpartij door een enkele schutter. In totaal kwamen 49 mensen om het leven, waaronder het meerendeel jongeren.

"Binnen enkele minuten veranderde de Pulse-nachtclub, die lang een plaats van acceptatie en vreugde was geweest, in een plaats van onuitsprekelijke pijn en verlies", aldus president Biden.

Quote

De volksgezondheidsepidemie van wapengeweld in al zijn vormen aanpakken.

Joe Biden

Wapengeweld in VS

Biden liet in de zelfde verklaring nog weten dat er meer nodig is "om de volksgezondheidsepidemie van wapengeweld in al zijn vormen aan te pakken". De president heeft het hier over massale schietpartijen maar ook over dagelijkse gewelddaden die de nationale kranten niet halen. Biden riep ook de Senaat op om meer actie te ondernemen en een wetsvoorstel aan te nemen die niet-hetero Amerikanen meet wettelijke bescherming moet bieden.

Ster advertentie
Ster advertentie