Up 2 Date

Jury Pulitzerprijs eert tiener die laatste minuten van George Floyd filmde

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jury Pulitzerprijs eert tiener die laatste minuten van George Floyd filmde

Darnella Frazier, de tiener die vorig jaar de laatste minuten van George Floyd filmde, krijgt een eervolle vermelding van de jury van de Pulitzerprijs in Amerika.

'cruciale rol van burgers'

De Pulitzerprijs is een Amerikaanse literatuurprijs die wordt uitgereikt op het gebied van nieuws, kunst en letteren. Dit jaar zal de jury van de prijs ook een eervolle vermelding overhebben voor Darnella Frazier. Haar beelden van de dodelijke arrestatie van George Floyd gingen namelijk de wereld over en benadrukken "de cruciale rol van burgers in de zoektocht van journalisten naar waarheid en gerechtigheid", aldus de jury.

Prestigieus

De Pulitzerprijs, die sinds 1917 wordt uitgereikt, is zeer prestigieus in de Verenigde Staten. In 2018 werd de prijs (in de categorie muziek) nog gewonnen door Kendrick Lamar, wat een historisch moment betekende. Nooit eerder won een hiphop-artiest de prestigieuze prijs, die voorheen enkel werd gewonnen door muzikanten uit de klassieke muziek of jazz.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie