Naar homepage
Up 2 Date

Tweede Kamer wil 'homogenezing' zo snel mogelijk verbieden

bron: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Tweede Kamer wil 'homogenezing' zo snel mogelijk verbieden

In therapie gaan om te 'genezen' van homoseksualiteit: dat is anno 2021 nog steeds mogelijk in Nederland. Daarom wil een meerderheid van de Tweede Kamer dat homogenezings- en conversietherapieën zo snel mogelijk verboden worden.

Wetsvoorstel begin dit jaar

Al in 2019 stemde een meerderheid van de Tweede Kamer voor een verbod, toch kwam het nooit tot een wetsvoorstel. Tot nu. Het kabinet moet begin dit jaar met een wetsvoorstel komen om deze controversiële therapieën, die homoseksualiteit zouden 'genezen', strafbaar te stellen.

Schadelijke gevolgen

Hoewel er in 2019 geen wetsvoorstel kwam, werd er wel een onderzoek gestart naar het aantal organisaties dat in Nederland deze therapieën aanbiedt. Uit dat onderzoek blijkt dat er in Nederland nu vijftien organisaties of personen zijn die 'homogenezing' aanbieden, onder andere door middel van vakantiekampen, seminars en workshops. Volgens het rapport hadden deze omstreden therapieën 'schadelijke gevolgen' voor betrokkenen.

Speciaal meldpunt

Behalve het strafbaar stellen van dit soort therapieën, wil de Kamer dat het openlijk aanbieden en het werven voor 'homogenezingen' verboden wordt. Ook moet er een speciaal meldpunt komen voor mensen die slachtoffer zijn geweest van zulke therapieën.

Ster advertentie
Ster advertentie