Up 2 Date

Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

foto: Instagram @mieros___
  1. Newschevron right
  2. Mounir (18) werd op straat gezet door familie omdat hij homo is

Mounir Jamal heeft iets verschrikkelijks meegemaakt: net na zijn achttiende verjaardag werd hij door zijn familie op straat gezet omdat hij homo is. Mounir, die op zijn veertiende uit de kast kwam, besloot op Instagram zijn verhaal te delen en een screenshot te delen van een tragisch gesprek met zijn vader.

Trauma's en bedreigingen

Op het screenshot is te lezen hoe zijn vader alle banden met hem wil verbreken. "Zorg dat je bij ons uit bent geschreven. Ik geef je een week hiervoor!", stuurt hij naar Mounir.De 18-jarige legt in het bijschrift uit hoe het ooit zover heeft kunnen komen. "Ik ben vier jaar geleden uit de kast gekomen bij mijn ouders en op dat moment stond heel mijn leven ondersteboven. Ik werd op elk moment gecontroleerd, werd bedreigd, heb trauma’s opgelopen, en dat alles om het feit dat ik homo ben."

Geloof

Volgens Mounir wilde zijn ouders hem niet accepteren door hun geloof. "Je eigen vlees en bloed zet je op straat, omdat het geloof belangrijker is dan je kind. Ik heb dingen meegemaakt die je als 14-jarige nooit meegemaakt had willen hebben. Ik heb jarenlang in een depressie gezeten, omdat ik in de grond gestampt werd. De schuld krijgen van alles waar jij niks aan kan doen, en horen dat je jezelf van kant moet maken, omdat ze dan van je af zijn." In Start met Fernando was Mounir telefonisch te gast om te praten over het bericht. Kan hij zijn ouders ooit vergeven? "Misschien ooit, over 50 jaar... maar voorlopig in ieder geval niet. Op dit moment kan ik het gewoon echt niet", geeft hij toe.

Positief blijven

Toch blijft Mounir optimistisch en ziet hij de breuk met zijn familie ergens als een zegen. "Ergens ben ik blij dat ze mij uit huis hebben gezet, want ik weet niet wat ik mezelf aan had gedaan als ik daar nog 4 jaar had moeten zitten. We leven in 2020 en het zou niks uit moeten maken wie of wat je bent."

Viraal

De post van Mounir is inmiddels viraal gegaan op Instagram en heeft al meer dan 100.000 likes. Veel bekende Nederlanders, waaronder Famke Louise, NikkieTutorials en Jim Bakkum hebben op de post gereageerd. In Start vertelt Mounir dat hij heel dankbaar is voor alle lieve berichtjes. "Ik hoop dat ze weten dat ze niet alleen zijn. Je bent wie je bent en je kunt zelf niet veranderen, dat is nou eenmaal zo", sluit hij het gesprek met Fernando af.

Ster advertentie
Ster advertentie