Up 2 Date

‘Homobelager’ Ilias deelt zijn kant van het verhaal: ‘Ik word zwart gemaakt!’

foto: Facebook: Fabio Viana/YouTube: Youness Ouaali
  1. Newschevron right
  2. ‘Homobelager’ Ilias deelt zijn kant van het verhaal: ‘Ik word zwart gemaakt!’

Zondagavond werden veel internetgebruikers geschokt door een filmpje waarop te zien is hoe een homostel wordt belaagd en uitgescholden. Een van de belagers, Ilias, vertelt aan Youness Ouaali 'zijn kant van het verhaal' en stelt dat er meer is gebeurd dan wat er op het filmpje te zien is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Youness beweert dat hij meteen al zijn twijfels had bij het filmpje en claimt dat de situatie is aangedikt door de media. Daarom wilde hij de 15-jarige Ilias een podium geven. Hij vindt dat er meer duidelijkheid moet worden verschaft over wat er precies gebeurd is.

Ilias' kant van het verhaal

Volgens het homokoppel werden zij uitgescholden voor ‘kankerhomo’s’ door het groepje jongens toen zij langsliepen, maar Ilias ontkent dat. Volgens hem zou het stel hebben gezegd: ‘Why are muslims so obsessed with us’, en is daarna de confrontatie ontstaan. Ilias werd vervolgens zo boos omdat hij gefilmd werd en dit als provocatie zag. "Hij pakte zijn camera en begon mij te filmen. Hij was mij aan het zwart maken en daarom liepen mijn emoties hoog op", vertelt Ilias. "Ik heb ze wel uitgescholden ja, maar dat komt omdat ik zwart werd gemaakt."

Weinig positieve reacties

Toch kunnen Ilias en Youness maar op weinig steun rekenen. In de comments worden zij voornamelijk overladen met negatieve reacties. Christian moet er vooral om lachen: "Oh, deze video staat bij de categorie humor. Misschien maar goed ook. Dit hele gesprek is zo sneu dat het lachwekkend wordt." Ook Nafats heeft geen goed woord over voor de twee: "Wat een tenenkrommend interview is dit zeg. Bi-zar. Een vooringenomen interviewer en een dader die met behulp van de interviewer zijn gedrag goed praat en in de slachtofferrol kruipt. In plaats van een interviewer die het gedrag van deze jongen afstraft, probeert hij juist alles goed te praten en begrip te tonen. Tsja. Dan weet je gelijk waar het mis zit."

Toch zijn er ook een paar mensen die wél begrip hebben voor Ilias. "Strijder, laat je niet gek maken", schrijft Adil.

Aanhouding door de politie

Kort na het afnemen van het interview is Ilias aangehouden door de politie. Volgens hen gaat het om 'heftige beelden' en nemen zij de zaak 'erg serieus op'. Ilias heeft volgens zijn advocaat zijn excuses aangeboden.

Bekijk hierboven het hele interview.

Ster advertentie
Ster advertentie