Up 2 Date

Homostel reageert geschokt op interview belager met Youness: 'Hij speelt het slachtoffer!'

foto: Hart van Nederland/YouTube: Youness Ouaali
  1. Newschevron right
  2. Homostel reageert geschokt op interview belager met Youness: 'Hij speelt het slachtoffer!'

Het homostel dat maandag een filmpje deelde waarop te zien is hoe zij werden belaagd en uitgescholden, heeft zelf gereageerd op de zaak. De Braziliaanse Fabio laat weten dat hij geschrokken is van het interview met een van de belagers, Ilias, die een heel ander verhaal vertelt. Volgens Fabio klopt daar helemaal niets van en wordt het verdraaid.

In een interview met Hart van Nederland reageert hij emotioneel. "Wat deze jongen nu doet, is het slachtoffer spelen." Ilias claimt dat Fabio de confrontatie begon en zich hardop zou hebben afgevraagd 'waarom moslims geobsedeerd zijn met homo's', maar daar is volgens de Braziliaan niets van waar. "Ik zou zijn begonnen omdat ik iets over zijn geloof zou hebben gezegd, maar hoe kan ik weten welke religie hij heeft?" Hij vindt Ilias dan vooral ook laf.

Veel steun voor Fabio en Daniel

De video van Fabio leidde tot een stortvloed aan reacties op social media. Om het koppel een hart onder de riem te steken besloten (bekende) Nederlanders de hashtag #doesniet te beginnen, waarop zij een foto met een duim naar beneden plaatsen. Onder andere Roxeanne Hazes, Mental Theo, Mart Hoogkamer en Mark Labrand doen mee aan de actie. Daarnaast doen ook veel andere mensen mee. Zo schrijft Natascha: "Ik ben klaar met agressie en sta achter Fabio en Daniël!"

Aanhouding

Kort na het afnemen van het interview met Youness is Ilias aangehouden door de politie. Volgens hen gaat het om 'heftige beelden' en nemen zij de zaak 'erg serieus'. Ilias heeft volgens zijn advocaat zijn excuses aangeboden.

Ster advertentie
Ster advertentie