FunX Amsterdam

Geschokte reacties op homofobe aanval in Amsterdam

foto: Facebook: Fabio Viana
  1. Newschevron right
  2. Geschokte reacties op homofobe aanval in Amsterdam

Zondagavond plaatste de Braziliaanse Fabio, woonachtig in Amsterdam, een heftige video op zijn Facebook van een homofobe aanval op hem. Op het filmpje is te zien is hoe hij door twee agressieve Amsterdammers wordt belaagd en uitgescholden. De video is inmiddels al 6 duizend keer gedeeld, 250 duizend keer bekeken en leidt tot veel verontwaardiging.

Aangevallen op weg naar de supermarkt

Op zijn pagina doet Fabio zijn verhaal. "Ondanks de gedachte achter deze dag (Pasen, red.) ben ik vandaag slachtoffer geworden van een homofobe aanval in Amsterdam-Oost. Ik was op weg naar de supermarkt met mijn verloofde en zoals gewoonlijk liepen wij hand in hand. Vervolgens werden we door een groep jonge jongens verbaal (en later fysiek) aangevallen. Ze riepen dat we 'vieze homo's' waren en dat onze 'kanker moeders' moesten sterven aan kanker. Ik heb mijn telefoon gepakt en Roze in Blauw gebeld, de anti-discriminatie groep van de Politie Amsterdam."

Vluchten na politiekomst

Toen de jongens zagen dat Fabio echt de politie had gebeld, renden ze snel weg. De aanval stemt de Braziliaan erg droevig. "Ik kom uit een land waar de president zegt dat hij liever een dood kind heeft dan een homo als kind. Dat maakt mij extra verdrietig, omdat ik een aanval als deze wel in Braziliƫ had verwacht, maar zeker niet hier." De politie meldt dat het koppel later vanmiddag aangifte gaat doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geschokte reacties

Fabio's verhaal levert veel geschrokken reacties op. "Amsterdam is normaal gesproken zo tolerant. Het is zo triest om te zien hoe deze ellendelingen het niet kunnen accepteren om anderen gelukkig te zien. Laat het je niet ontmoedigen en blijf je affectie voor je partner tonen", schrijft Lauren in een reactie. Ook Sanne is geschokt: "Wat een afschuwelijke beelden, maar prachtig om te zien hoe jij je zo sterk houdt!" Bekijk hieronder de heftige beelden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie