Up 2 Date

Jongen (15) die homostel beledigde krijgt 60 uur leer- en taakstraf

foto: Facebook: Fabio Viana
  1. Newschevron right
  2. Jongen (15) die homostel beledigde krijgt 60 uur leer- en taakstraf

De 15-jarige jongen die anderhalve maand geleden in Amsterdam een homostel belaagde, heeft een leerstraf van 35 uur uur gekregen met daarbij een voorwaardelijke taakstraf van 25 uur. Daarnaast moet hij 350 euro aan schadevergoeding betalen. Dat heeft de kinderrechter vandaag besloten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

filmpje

Het filmpje dat laat zien hoe de jongen het koppel uitscheldt, zorgde voor veel geschokte reacties. De jongen meldde zich later zelf op het politiebureau. Er werden nog twee mannen van 20 en 21 jaar aangehouden. Zij verschijnen later nog voor de rechter.

Reactie

Fabio, een van de twee mannen die werd belaagd, deelde het verhaal op Facebook. "Ik was op weg naar de supermarkt met mijn verloofde en zoals gewoonlijk liepen wij hand in hand. Vervolgens werden we door een groep jonge jongens verbaal (en later fysiek) aangevallen. Ze riepen dat we 'vieze homo's' waren en dat onze 'kanker moeders' moesten sterven aan kanker", schreef hij.

De jongen die nu berecht is, Ilias genaamd, vertelde later in een YouTube-video van Youness Ouaali zijn kant van het verhaal. Hij claimde dat hij zwart werd gemaakt. Fabio en zijn vriend Daniel reageerde later weer op die video. Volgens hen klopt er helemaal niks van Ilias' verhaal. "Wat deze jongen nu doet, is het slachtoffer spelen."

'Blij met duidelijk signaal'

De advocaat van het koppel, Sébas Diekstra, heeft laten weten dat zijn cliënten blij zijn met de uitspraak van de rechter. "Het doet de cliënten goed om te zien dat de rechtbank een duidelijk signaal af heeft gegeven over het feit dat de uitlatingen van de jongen zeer kwetsend zijn voor homoseksuelen en deze ook sterk indruisen tegen de in de Nederlandse samenleving gerespecteerde normen en waarden", zo meldt AT5.

Ster advertentie
Ster advertentie