Sport

NFL-speler zakt in elkaar na botsing, verkeert in kritieke toestand

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. NFL-speler zakt in elkaar na botsing, verkeert in kritieke toestand

Americanfootballspeler Damar Hamlin (24) van de Buffalo Bills is vannacht tijdens een wedstrijd in elkaar gezakt na een botsing. De speler werd op het veld gereanimeerd en verkeert momenteel in kritieke toestand.

Tackle

In het eerste kwart van de wedstrijd tackelde Hamlin een speler van de tegenpartij, de Cincinnati Bengals. Na wat een doodnormale tackle leek, stond Hamlin weer op, maar na een paar seconden viel hij weer achterover op de grond. Vervolgens bleef hij roerloos liggen.

Trigger warning: onderstaande beelden tonen het moment van in elkaar zakken en kunnen schokkend zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schok

Hamlin moest op het veld gereanimeerd worden en werd in totaal zo'n dertig minuten behandeld. Vervolgens werd de speler naar het ziekenhuis gebracht en de wedstrijd gestaakt. De overige spelers op het veld waren geschokt door het voorval. Een aantal spelers waren zichtbaar geëmotioneerd, terwijl anderen voor Hamlin begonnen te bidden.

Inmiddels hebben groepjes fans zich verzameld bij het ziekenhuis waar Hamlin in kritieke toestand ligt. "Onze gedachten zijn bij Damar en de Buffalo Bills. We zullen meer informatie verstrekken zodra die beschikbaar is", schrijft de NFL in een verklaring.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hamlin

Hamlin speelde jarenlang college football in Pittsburgh tot hij in mei 2021 een meerjarig contract ondertekende bij de Buffalo Bills. In eerste instantie was hij vooral reserve bij het NFL-team, maar in 2022 mocht hij regelmatig starten.

Ster advertentie
Ster advertentie