Sport

Voorzitter Kameroense voetbalbond eist leeftijdstest en ziet 70 procent zakken

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Voorzitter Kameroense voetbalbond eist leeftijdstest en ziet 70 procent zakken

Uit een onderzoek dat plaatsvond bij het Kameroense voetbalelftal onder 17 jaar is gebleken dat 21 van de 30 opgeroepen spelers te oud zijn. Dat laat de Kameroense voetbalbond weten via een verklaring op de website. Voormalig topvoetballer Samuel Eto'o is tegenwoordig voorzitter bij de bond en streeft er met sancties naar om het land op het gebied van voetbal naar een hoger en eerlijker niveau te tillen.

MRI-scan

De leeftijdstests vonden onder meer plaats met behulp van een MRI-scan. De spelers die te oud zijn, zijn volgens de bond direct uit de selectie gezet. Het jeugdelftal is momenteel bezig met de voorbereiding voor de kwalificatiewedstrijden van de Afrika Cup onder 17 jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat spelers van Kameroen in opspraak raken vanwege leeftijdsfraude. Zo kwam in 2016 bij veertien van de veertig opgeroepen spelers aan het licht dat ze te oud waren. Daarnaast meldde de voetbalbond dat er in het afgelopen jaar 44 spelers van 8 verschillende teams zouden hebben gefraudeerd met hun leeftijd.

Streven naar groei

Voorzitter Samuel Eto'o zei bij het aannemen van zijn functie als voorzitter van de voetbalbond dat hij zich zou inzetten om een einde te maken aan vraagstukken die de groei van het Kameroense voetbal in de weg zitten. "Het wordt tijd dat het voetbal in Kameroen weer wordt opgebouwd", vertelde de oud-spits van onder meer FC Barcelona. Eto'o is met 56 doelpunten topscorer aller tijden van de nationale ploeg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie