Sport

Dani Alves gearresteerd in Barcelona op verdenking van aanranding

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dani Alves gearresteerd in Barcelona op verdenking van aanranding

Voormalig FC Barcelona-verdediger Dani Alves is gearresteerd op verdenking van aanranding. Eerder deze maand werd hij al aangeklaagd voor het aanranden van een vrouw in een nachtclub in Barcelona.

In hechtenis

Alves is vandaag in hechtenis genomen nadat hij naar het politiebureau was gekomen om een verklaring af te leggen. Het voorval zou zijn gebeurd in december. Tijdens het dansen zou Alves de vrouw in kwestie hebben betast.

De voetballer bevestigde eerder al dat hij in de nachtclub aanwezig was, maar ontkent het voorval. "Het is niet waar. Ik hou van dansen, maar zonder daarbij in iemands aura te komen. Het spijt me zeer, maar ik ken deze vrouw helemaal niet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Carrière

Dani Alves staat bekend als de voetballer met de meest gewonnen prijzen ooit. De Braziliaan wist in zijn carrière 44 trofeeën te winnen. Daarmee heeft hij 2 trofeeën meer dan zijn voormalig ploeggenoot bij FC Barcelona, Lionel Messi, die op de tweede plek staat.

Naast zijn twee periodes bij FC Barcelona speelde Alves onder meer voor Sevilla, Juventus en Paris Saint-Germain. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar de Mexicaanse competitie, waar hij uitkomt voor UNAM Pumas.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie