Sport

Messi en Ronaldo beiden trefzeker in knotsgekke wedstrijd

1. Newschevron right
  2. Messi en Ronaldo beiden trefzeker in knotsgekke wedstrijd

Cristiano Ronaldo en Lionel Messi stonden gisteren misschien wel voor de laatste keer tegenover elkaar, maar van die laatste ontmoeting is in ieder geval een waar spektakelstuk gemaakt. Beiden supersterren waren trefzeker in een knotsgek duel dat uiteindelijk eindigde in 4-5.

Commerciële belangen

Ronaldo speelde in een samenstelling van spelers van Al Nassr en Al Hilal, de twee topclubs van Saoedi-Arabië. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Paris Saint-Germain zat met commerciële belangen en promotiedoeleinden en de Franse topploeg wilde wel meewerken aan een pr-stunt. Naast Messi stonden ook wereldsterren Kylian Mbappé en Neymar aan de aftrap.

Messi en Ronaldo trefzeker

PSG kwam al in de derde minuut voorsprong door een doelpunt van de recente wereldkampioen Messi. Op aangeven van Neymar werd hij de diepte in gestuurd, waarna de Argentijn knap afrondde. Ronaldo liet Messi echter niet de show stelen tijdens zijn debuut in Saoedi-Arabië en was een half uur later trefzeker vanaf de stip.

Spektakel

Nog voor rust barstte het vriendschappelijke duel helemaal los. Enkele minuten na het doelpunt van Ronaldo kreeg PSG een directe rode kaart, maar kwamen met tien man alsnog op voorsprong. Even later had Neymar de 1-3 kunnen maken vanaf de stip, maar faalde. Diep in de blessuretijd van de eerste helft maakte Ronaldo zijn tweede en de stand was weer gelijk: 2-2.

Na rust zette Sergio Ramos PSG weer op voorsprong, maar Jang Hyun-soo bracht de Saoedi's opnieuw op gelijke hoogte: 3-3. In slotfase, toen de grote sterren al naar de kant waren gehaald, maakte PSG de 3-4 en 3-5, waarna de thuisploeg de eindstand op 4-5 bepaalde.