Sport

Blind haalt uit na vertrek bij Ajax: "Ik weet zeker dat het persoonlijk was"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Blind haalt uit na vertrek bij Ajax: "Ik weet zeker dat het persoonlijk was"

Daley Blind heeft in een vernietigend interview met het AD uitgehaald naar Ajax, technisch directeur Klaas-Jan Huntelaar en trainer Alfred Schreuder. "Huntelaar moet niet voor mij praten", aldus Blind, doelend op het interview dat Huntelaar gaf over het vertrek van Blind.

Ruzie in kleedkamer

Eind december vertrok Blind bij Ajax na contractontbinding. Er zou iets zijn geknapt tussen hem en trainer Schreuder, aangezien hij tot de laatste paar wedstrijden bijna alles speelde. Na een uitwedstrijd tegen RKC veranderde de situatie.

"Wat daar gebeurde, heeft veel veroorzaakt", vertelt Blind. "We speelden niet goed. Schreuder begon in de rust over dat ons druk zetten niet goed ging. Dat moest anders. 'What do you think?', vroeg hij aan een paar aanvallers. Ik ben toen opgestaan en heb in die kleedkamer hardop gezegd: trainer, wees duidelijk en bepaal nou zélf hoe we het gaan uitvoeren! Er was emotie en zijn reactie was al even fel: 'You shut up! Shut your mouth and sit down!'"

'Het werd persoonlijk'

Volgens Blind zorgde de aanvaring met Schreuder ervoor dat hij bijna geen speelminuten meer kreeg. "Laat ik duidelijk zijn, ik twijfel er niet aan dat het persoonlijk werd na RKC. Ik ben ervan overtuigd", zegt Blind, die als voorbeeld aanhaalt dat iedere Ajax-speler van Oranje na een WK-overwinning een appje kreeg van de trainer, behalve hij. Toen Blind afscheid kwam nemen van zijn teamgenoten en de leiding bij Ajax, kwam iedereen naar buiten behalve Schreuder.

'Hij moet niet voor mij praten'

Inmiddels speelt Blind bij het grote Bayern München in Duitsland. Begin dit jaar gaf technisch directeur Huntelaar een interview over het vertrek van Blind, die volgens Huntelaar was vertrokken omdat de supporters schreeuwden om een vervanger voor Blind. "Hij moet niet voor mij praten", zegt Blind daarover. "Hij zette mij op tegen de supporters. Ik heb hem dat ook meteen geappt. Zoals ik het ook typisch vind dat Ajax als eerste naar buiten treedt, terwijl er een wederzijdse boeteclausule is opgenomen in de ontbindingsovereenkomst: ik zou niks over Ajax zeggen, zij niks over mij."

Ster advertentie
Ster advertentie