Artiest

Camila Cabello

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Camila Cabello
Camila Cabello is een Cubaans-Amerikaanse zangeres die vooral bekend wordt door de meidengroep Fifth Harmony. Eind 2016 stapt ze uit de groep om een solo-carrière te starten.

Camila doet mee met de tweede editie van de Amerikaanse X Factor maar wordt geëlimineerd. Ally Brooke, Lauren Jauregui, Dinah Jane en Normani Kordei zijn ook afvallers, ze worden door de jury bij elkaar gezet om een meidengroep te vormen. Uiteindelijk worden ze derde. Fifth Harmony is geboren! 

'Work From Home'

De groep brengt de EP Better Together (2013) en de albums Reflection (2015) en 7/27 (2016) uit. De singles 'Worth It' en 'Work From Home' komen van de albums, het worden wereldwijd grote hits. In december 2016 verlaat Camila de groep.

Samenwerkingen

Al vanaf november 2015 werkt Camila samen met verschillende artiesten. Met Shawn Mendes neemt ze 'I Know What You Did Last Summer' op, een jaar later komt 'Bad Things' met Machine Gun Kelly uit.

Solo

In de beginmaanden van haar solocarrière werkt Camila ook veel samen. In januari lekt 'Love Incredible', een collab met dj Cashmere Cat, uit. Met Pitbull maakt ze een Spaanse en Engelse versie van het nummer 'Hey Ma' voor The Fate of the Furious: The Album. 'Know No Better' met Major Lazer, Travis Scott en Quavo verschijnt daarna en in mei kondigt Camila haar eerste album aan. Toen nog onder de naam The Hurting. The Healing. The Loving..

Ooh-na-na

Het nummer 'Havana' wordt een dikke hit, hij staat op het eerste album van Camila, dat uiteindelijk haar eigen naam
draagt. Het is een poppy plaat geworden met Latin-invloeden en ballads, Camila komt uit begin 2018.