Artiest

Halsey

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Halsey
Halsey is een Amerikaanse singer-songwriter die in Nederland bekend wordt met de track 'New Americana'.

Halsey is de artiestennaam van Ashley Frangipane, een Amerikaanse singer-songwriter die op 17-jarige leeftijd begint met zingen. Ze wil graag gehoord worden.

Het begin

In 2012 brengt Halsey al een track uit, genaamd 'Ghost'. Een paar jaar later, in 2014, tekent ze een contract bij het label Astralwerks. Er volgt een EP, Room 93, en in augustus 2015 brengt ze haar eerste volledige album uit: Badlands.

Badlands

Op haar debuutalbum staat onder andere de single 'New Americana', waarmee ze bij 3FM bekendheid scoort. Michiel Veenstra is de eerste die het liedje oppikt, maar het duurt niet lang voor de andere 3FM DJ's ook besmet raken met het 'New Americana'-virus van Halsey.

'New Americana'

De track gaat over jongeren van nu, die deel uitmaken van een generatie die is opgegroeid met een popcultuur die zo invloedrijk is dat diversiteit hen niet meer afschrikt, zoals bij hun ouders wel het geval was.

"We're more accepting of different walks of life. So I think the New Americana is racially ambiguous, people who are proud of their culture and they own it, possibly not from a binary of gender." vertelt Halsey aan MTV News.