Artiest

Ronnie Flex

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Ronnie Flex
Ronell Plasschaert, zoals Ronnie Flex in het echt heet, begint al met muziek maken als hij dertien is. Van zijn stiefvader krijgt hij een programma waarmee hij beats kan maken en daar is hij sindsdien altijd mee bezig. Ronnie staat vanaf zijn zestiende op het podium.

Ronnie studeert aan de popacadamie, waar hij les krijgt van onder andere Diggy Dex. Als Ronnie hem zijn muziek laat horen, gaat Diggy er enthousiast mee naar Gers Pardoel. Niet veel later verzorgt Ronnie het voorprogramma tijdens zijn tour en produceert hij zelfs twee tracks op het debuutalbum van de rapper Deze Wereld Is Van Jou (2011).

Serious Talent en Rookie of The Year

Sinds 2012 zit de carrière van Ronnie in een stroomversnelling. In dat jaar tekent hij bij platenmaatschappij Top Notch en krijgt hij de State Award voor Rookie Of The Year. Ook staat hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland. In januari 2013 wordt hij 3FM talent en in maart komt hij met zijn debuut-EP Tankstation

Debuutalbum

Het langverwachte debuutalbum van Ronnie Flex komt uit in 2014. De plaat heet De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd en bevat niet alleen maar partynummers. "Het is een diep album geworden. Misschien dat mensen een party-album hadden verwacht, maar deze muziek is best zwaar, eerlijk en geladen", aldus Ronnie. 

New Wave

Op 10 april 2015 komt het album New Wave uit waarop onder andere Ronnie Flex, Jonna Fraser, Lil’ Kleine, Bokoesam en Lijpe hun kunsten laten zien. Het bevat zowel rauwe straatraps als potentiële pophits en is mede daardoor een groot succes geworden. Voor het album ontvangen ze de Popprijs van 2015 en het betekent de doorbraak van Ronnie Flex en Lil’ Kleine. Zij scoren kort daarna een monsterhit met ‘Drank & Drugs.’

Rémi

Vanaf begin 2017 breidt Ronnie zijn live-act uit met de Deuxperience Band omdat hij zich als artiest wil blijven vernieuwen. Samen met de band staat hij onder andere op Pinkpop en Lowlands. Voorafgaand aan de release van zijn tweede album, Rémi, komt de documentaire Ronnie Flex: Alleen Met Iedereen uit. Hierin is te zien hoe Ronnie in korte tijd tot een van de populairste rappers van Nederland is gegroeid, met alle hoogte- en dieptepunten die daarbij komen kijken. 

Ronnie dropt op 30 juni 2017 Rémi vanuit het niets en het album wordt gelijk miljoenen keren gestreamd. De single ‘Energie’ ontvangt 4 keer platina met bijna 30 miljoen streams en de plaat wordt drie keer genomineerd voor en wint twee keer een Edison Award.

'Fan'

Begin 2018 wordt Ronnie ambassadeur van de vrijheid en hij jureert in het zangprogramma It Takes 2. Toch vergeet hij tussendoor niet om ook gewoon nog muziek uit te brengen, in maart komt 'Fan' uit met Famke Louise. De single bereikt 1 miljoen streams binnen één dag.

 

Nori en 'Omarm Me'

Maart 2018 komt een nieuw album uit, Nori. Nouja, album moeten we het niet noemen want het is een mixtape voor de liefhebbers van trap-muziek. Voor het einde van 2018 staat een show in de AFAS Live gepland. In de zomer van 2018 komt Ronnie met een remix van de BLØF-hit 'Omarm', voor deze remix is het nummer omgedoopt tot 'Omarm Me'. Geproduceerd door Boaz van de Beatz geeft Ronnie de track een spin zoals alleen hij dat kan.