Artiest

Dizzee Rascal

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Dizzee Rascal
Jonge, Londense rapper, die voor zijn debuutalbum Boy In Da Corner in 2003 de Mercury Music Prize wint. Een jaar later verschijnt het succesvolle vervolg Showtime.

Dylan Mills groeit op in het Oosten van Londen, alleen met zijn moeder. Al jong begint Dylan met rappen, wat hem volgens eigen zeggen uit het criminele circuit gehouden heeft. Op school gaat het niet zo lekker met hem: zijn artiesten naam heeft hij dan ook aan zijn leraren te danken, die hem allemaal 'Rascal' noemen.

Mercury Music Prize

Het debuut Boy In Da Corner maakt Dizzee Rascal wereldberoemd. Hij wint er zelfs de Mercury Music Prize mee: een van de belangrijkste muziekonderscheidingen in Engeland. Rascal is de eerste rapper die deze prijs in de wacht sleept. Er volgt een grote tour en optredens op allerlei festivals, Lowlands in 2004 bijvoorbeeld.  

Showtime

Al gauw volgt er een tweede album: Showtime.  In 2005 wil Rascal in de Verenigde Staten naam maken met een tournee langs de grote steden waaronder Los Angeles, San Francisco en Chicago.

Dance Wiv Me

Dizzee brengt zijn derde album Maths and English uit op Dirtee Stank, zijn eigen label. De eerste single 'Dance Wiv Me' is meteen een groot succes in Groot-Brittannië. De single is een samenwerking met producer/zanger Calvin Harris.

Tracks van Dizzee Rascal