Artiest

Aloe Blacc

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Aloe Blacc
De carrière van Aloe Blacc begint in 1995 als rapper in de indie-hiphopformatie Emanon, maar na enkele platen besluit hij solo aan de slag te gaan. Na één EP komt in 2006 zijn solodebuut Shine Through uit waarop hij rapt, zingt en veel van de instrumenten eigen maakt. De tweede plaat, Good Things, komt uit in 2010.

Aloe groeit op in het zuiden van Californië, in Orange County om precies te zijn. Zijn muzikale carrière gaat rond 1995 van start als hij samen met hiphopproducer Exile de indie-hiphopband Emanon opricht. 

Emanon

Het hiphopduo zorgt voor de eerste stappen van Aloe in de muziekwereld. Emanon tekent bij Stones Throw Records en brengt daar zo'n acht mixtapes en CD's uit. Aloe tourt als 'verstekeling' mee met de rapgroep Lootpack (ook onder contract bij dezelfde platenmaatschappij) door heel Europa en doet hier ervaring en contacten op. 

Aloe Blacc gaat solo

Na jaren lekker met Exile aan de slag te zijn geweest, vindt Aloe Blacc het wel mooi geweest met Emanon. In 2003 brengt komt het eerste solo-wapenfeit uit in de vorm van de EP The Aloe Blacc EP en een jaar daarna brengt hij de laatste plaat van Emanon uit: The Waiting Room.

Shine Through

Aloe is geïnspireerd door vele compleet verschillende personen en invloeden, zoals de geleerden Henry David Thoreau en Ralph Waldo Emerson, Frans existentialisme, Oprah Winfrey, Tavis Smiley, Cornel West, Cat Stevens, zwarte muziek en latin. Al deze invloeden zorgen voor de kleurrijke plaat Shine Through in 2006.

Spaans en op TV

Meer bekendheid scoort Aloe als hij een Spaanse versie van John Legends 'Ordinary People'. Hierop bewijst hij dat hij niet alleen in het Spaans uit de voeten kan, maar ook op veel verschillende muziekinstrumenten. Daarna brengt hij de single 'I Need A Dollar' uit en dat liedje wordt opgepikt door hoge zenderbazen in de VS. Zo wordt het de tune van de HBO-serie How To Make It In America.

Good Things

Ondertussen wordt Aloe volwassener en dat is te zien aan zijn muziek, teksten en uiterlijk. Hij gaat kek gekleed in stijlvolle pakken of andere nette kledij, rechtstreeks uit de zo interessante renaissance. Dat wordt ook duidelijk in het volgende solo-album, Good Things. Deze plaat bevat de succesvolle single 'I Need A Dollar' en komt in 2010 uit.

Wake Me Up

In het najaar van 2013 produceert singer-songwriter Aloe Blacc een nieuw project met de naam Wake Me Up. Deze EP bevat 4 tracks, die geproduceerd zijn door niemand minder dan Pharrell. 'Love Is The Answer' is geinspireerd door Stevie Wonder en is een tribute to '70s music goodness. 

Lift Your Spirit

Tijdens het voorjaar van 2014 komt in Nederland het album Lift Your Spirit uit. Dit album is mede geproduceerd door Elton John en Pharrell Williams. Ook staat hier de akoustische versie van 'Wake Me Up' op, ook bekend in de dance-uitvoering met de Zweedse dj Avicii.