Artiest

New Wave

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. New Wave
Een jonge generatie hiphop-artiesten die zich verenigt in het New Wave project. Ze winnen in januari 2016 de Popprijs.

Ronnie Flex, Jonna Fraser, Lil' Kleine, Bokoesam, Idaly, Lijpe, SFB, D-Double, Ares, Afriki, Cartiez paris, Ramiks, Monsif, Spanker, Krankjoram, Jack Chiraq, Garrincha: dat is hiphopcollectief New Wave.

Schiermonnikoog

De jonge rappers en producers worden in april 2015 door platenlabel Top Notch tien dagen lang in een huis op Schiermonnikoog gezet, en daar rollen verschillende hits uit, met als absolute klapper 'Drank & Drugs'.

A new wave

De eerste twee weken van februari 2015 wordt Schiermonnikoog overspoeld door een nieuwe generatie hiphop artiesten. Op dit 'snelkookeiland' is keihard gewerkt, zijn bijzondere combinaties ontstaan en is een veelheid aan uiteenlopende tracks gemaakt: van straatraps tot potentiële pophits. Of zoals De Correspondent kopte: "De volgende hiphopsensatie komt van Schiermonnikoog".

Popprijs

Met ruim 60 miljoen streams op Spotify bleek New Wave verantwoordelijk te zijn voor het meest gestreamde album van 2015. Op YouTube stond de teller zelfs op 80 miljoen. De rappers en producers zijn voornamelijk onder de jongere doelgroep razend populair en mogen dan ook niet voor niets in januari 2016 de Popprijs van 2015 in ontvangst nemen.