FunX Amsterdam

Jermaine Niffer beoordeelt raptalent uit Nieuw-West

  1. Newschevron right
  2. Jermaine Niffer beoordeelt raptalent uit Nieuw-West

Jermaine Niffer kreeg in zijn buurt de bijnaam Mr. 5713, wat staat voor de ov-zone van Nieuw-West. Hij is er niet geboren, maar bracht een groot deel van zijn jeugd door in Geuzenveld. Daarom kwam hij langs in de Westside-special van Jouw Stad Amsterdam.

"Ik ben geboren in de Bijlmer en verhuisde later naar Geuzenveld. Het voelde als een grote speeltuin en betekent echt veel voor mij. Helaas was er ook veel criminaliteit, maar tegenwoordig is het niet meer zo gewelddadig en in positieve zin veranderd."

Hoewel Jermaine aangeeft dat de buurt - door renovaties - veel veranderd is, voel hij zich er nog steeds thuis. "De jeugdplekken waar ik veel hing, zijn wel weg. Maar ik ben hier op m'n slippers as we speak, dus ik voel er zeker nog thuis."

Jermain beoordeelt raptalent

Leerlingen van verschillende middelbare scholen uit Amsterdam Nieuw-West kregen de kans om hun demo op te sturen. De gene met de beste barz en sound mocht langskomen in de studio. En de groep die het meest opviel, is S.F.C. (Searching For Cash). Adiel en Mocro lieten hun raptalent live in de show beoordelen door Jermaine Niffer!

Ster advertentie
Ster advertentie