FunX Amsterdam

Zij zijn de game changers van Amsterdam Nieuw-West en dit is waarom

  1. Newschevron right
  2. Zij zijn de game changers van Amsterdam Nieuw-West en dit is waarom

Twee dagen lang presenteerde Susanne Jouw Stad Amsterdam vanuit Nieuw-West. FunX wilde dit stadsdeel in de spotlights zetten en dat is best goed gelukt! Er kwamen verschillende mensen langs die veel betekenen voor de buurt en het representen voor het leven. Echte game changers.

Adnan

Nieuw-West kent vele game changers. Mensen die echt het verschil maken. Adnan is daar een van. Met zijn Stichting Zichtbaar zet hij zich in om jongeren uit de buurt meer naar voren te laten treden door middel van bijvoorbeeld theater, muziek, spoken word en dans.

Imad

Gekke panna's, akka 3000, Imad deed het allemaal. Door een gebroken enkel moest deze voetbalkoning uit Geuzenveld stoppen met voetbal. Tegenwoordig zet hij zet hij zich in voor jongeren uit de buurt met zijn stichting IMD Sport. Hij coacht en begeleidt jongeren die een duwtje in de rug nodig hebben en nodigt rolmodellen uit om hen te inspireren.

"Ik begeleid jongeren tussen de 10 en 23 jaar en gebruik sport als middel. Het gaan om gedemotiveerde jongeren die niet vooruit te branden zijn, omdat het bijvoorbeeld thuis niet zo lekker gaat. Wij proberen ze op de rails te krijgen, zodat ze weer zin in het leven krijgen."

Khalid

Khalid Ouaziz is - samen met zijn vrouw Raja Felgata - de initiatiefnemer van het platform de Kleurrijke Top 100. Een lijst met inspirerende talenten uit verschillende lagen van de samenleving. "We misten een stukje realisme. Al die andere lijsten van belangrijke mensen die er in Nederland waren, waren wit gedomineerd. En als ik om me heen kijk, is dat niet de realiteit. En dat is niet wat je de toekomstige generaties mee wil geven, dus wij dachten, we gaan er verandering in brengen."

Christie & Damae

Morgen strijden achttien jonge dames uit Amsterdam allemaal voor één ding, de kroon! Dan wordt namelijk de Miss Amsterdam Verkiezing 2019 gehouden in de Amsterdamse Rai. En guess what? Twee van de achttien deelneemsters komen uit Geuzenveld en Osdorp de Aker en schoven aan bij Jouw Stad Amsterdam Nieuw-West.

Ster advertentie
Ster advertentie