FunX Amsterdam

Man dreigt met mes op Schiphol

foto: Instagram marechaussee_schiphol
  1. Newschevron right
  2. Man dreigt met mes op Schiphol

Maandagavond was het even schrikken in een van de vertrekhallen op Schiphol. Een man liep daar namelijk rond met een groot mes. Hij bedreigde meerdere mensen, die van hem weg probeerde te rennen. De marechaussee riep meerdere keren dat hij zijn wapen neer moest leggen. Dit deed hij niet. Hij is toen in zijn been geschoten en overmeesterd.

Verdachte

De verdachte is een 27-jarige Tanzaniaanse man. Hij zou eerder al voor overlast hebben gezorgd. Er werd diezelfde avond nog een tweede man aangehouden die eerder die dag samen met de verdachte op camerabeelden te zien was. Deze man is vrijgelaten en niet langer een verdachte in het onderzoek.

Motief

Het is nog niet duidelijk wat het motief is van de man. Er is onderzocht of het misschien om een terroristisch motief zou kunnen gaan, maar op dit moment wordt ervan uitgegaan dat dit niet zo was. De man was namelijk al bekend bij de marechaussee. ''Hij heeft al eerder voor overlast gezorgd. Er is verder geen enkele aanwijzing voor een terroristisch motief of iets dergelijks'' vertelt de woordvoerder Robert van Kapel aan het AD. ''Hij staat bij ons bekend als overlastgever.'' Meer informatie over zijn motief is er nog niet. De man ligt nog in het ziekenhuis en kan daardoor niet worden verhoord.

Ster advertentie
Ster advertentie