FunX Amsterdam

'Rapper Bigidagoe neergeschoten in Rivierenbuurt'

foto: ANP/YouTube @JoeyAK
  1. Newschevron right
  2. 'Rapper Bigidagoe neergeschoten in Rivierenbuurt'

Rapper Bigidagoe is dinsdagmiddag rond 16.00 uur zwaargewond geraakt bij een schietincident in de Vechtstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Dat melden bronnen aan Het Parool. De schutter is voortvluchtig en wordt gezocht door de politie, die een signalement heeft vrijgegeven.

Rond 15.45 uur zou de rapper zijn neergeschoten door een man in donkere kleding. Twee ambulances zijn ter plaatse gekomen en ook een traumahelikopter was uitgerukt om het slachtoffer medisch bij te staan. Momenteel ligt hij zwaargewond in het ziekenhuis.

Bekende Amsterdamse rapper

Bigidagoe is een bekende in de Amsterdam rapscene en wordt beschouwd als rechterhand van Joey AK, de frontman van rapformatie Zone 6. Hij zit momenteel vast voor het ontvoeren van een moeder en haar tweede kinderen.

Signalement

De dader is momenteel voortvluchtig en de politie is op zoek naar hem. Op Twitter is een signalement vrijgegeven door de politie op basis van eerste ooggetuigen. Het zou gaan om een man met een donker getinte huidskleur, zwarte kleding met een zwarte capuchon en mogelijk dreadlocks. De politie benadrukt dat wanneer je de man mocht aantreffen, je hem niet zelf moet aanspreken, maar 112 moet bellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zinloos geweld

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: gewelddadige incidenten, mishandeling en wapenbezit onder jongeren. Dat geweld nooit de oplossing is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat is dan wél de oplossing? En waar komt dat onveilige gevoel en de drang om wapens te dragen vandaan? Lees hier alle verhalen over wapenbezit en zinloos geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie