FunX Amsterdam

Zorgen over groot aantal vechtfilmpjes van kinderen uit Amsterdam Zuidoost

  1. Newschevron right
  2. Zorgen over groot aantal vechtfilmpjes van kinderen uit Amsterdam Zuidoost

"Normen en waarden zijn tijdloos. Dat neem je mee in je verdere leven." Amsterdam Zuidoost-bewoner Sidney Purperhart (36) maakt zich zorgen om de jeugd. Dat komt voornamelijk door de vele vechtvideo's die hij in zijn Facebooktijdlijn voorbij ziet komen. Hij uitte zijn zorgen daarover op social media en daar werd massaal, voornamelijk positief, op gereageerd.

"Het zijn meestal twee vechtende de meiden die te zien zijn in de filmpjes. Daar staan heel wat jongens omheen en filmen het. Ik weet niet waarom het zo interessant is om te filmen. Ze kunnen beter helpen, want de gevolgend kunnen zo erg zijn, dat er ernstig gewonden of zelf doden vallen."

Escalatie voorkomen?

Hier in Nederland is het misschien nog niet zo ver en ernstig als in Amerika, maar Sidney maakt zich wel druk om een eventuele escalatie. Hoe het volgens hem aangepakt moet worden: meer sociale controle. Hij vindt dat ouders te vaak met de vingers wijzen naar elkaar, in plaats van hun of andermans kind(eren) op misdragingen aan te spreken. Volgens Sidney moeten kinderen ook op hun gedrag aangesproken kunnen worden door mensen die niet hun vader of moeder zijn.

"Ik hoop dat we met z'n allen een streep trekken en het gezamelijk oplossen. Dit geldt niet alleen voor Amsterdam Zuidoost."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie