FunX Amsterdam

Amsterdam komt met 1-blikje-regel op Koningsdag: maximaal één blikje alcohol per persoon

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Amsterdam komt met 1-blikje-regel op Koningsdag: maximaal één blikje alcohol per persoon

Amsterdam heeft dit jaar geen trek in dronken Koningsdagvierders. Daarom heeft de Gemeente Amsterdam de 1-blikje-regel ingesteld om overmatig alcoholgebruik tegen te gaan tijdens de populaire feestdag.

'Onveilige situaties'

"Overmatig alcoholgebruik kan onveilige situaties en problemen opleveren. Daarom probeert Amsterdam overmatig alcoholgebruik zoveel mogelijk te beperken", valt er te lezen op de website van de Gemeente Amsterdam. Daarom worden mensen die feest gaan vieren in de binnenstad gewaarschuwd: "Zorg dat u op straat niet meer dan 1 stuk alcohol bij u heeft."

Geen thuistap, kratje of sixpack

Als je tijdens Koningsdag van plan bent om aardig wat bier te halen in de supermarkt, dan wordt dat idee een lastig verhaal. Winkels mogen namelijk maximaal 1 alcoholhoudende consumptie per klant verkopen, aldus de Gemeente Amsterdam. Een andere regel is dat alcoholische dranken niet gekoeld mogen worden verkocht. Ook wordt aangegeven dat een thuistap, kratje of sixpack geldt als meerdere stuks. De regels zullen van 06.00 uur tot middernacht gelden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie