STER Advertentie
STER Advertentie

Uurtje parkeren in Amsterdam? Dat kost je straks 7,50 euro

Uurtje parkeren in Amsterdam? Dat kost je straks 7,50 euro
Pexels

Donderdag 1 november 2018 - 18:09 uur

|

Door:

Kavita

Wil je volgend jaar parkeren in het centrum van Amsterdam? Dan hou je bijna geen geld meer over joh! Het kost je nu al 5 euro per uur en vanaf april 2019 wordt dat misschien wel 7,50 euro. Althans, dat is een voorstel dat op 22 november wordt besproken in de gemeenteraad. WTF?! 

minder auto's 

Deze eventuele verhoging van de tarieven is de eerste in acht jaar. Niet alleen parkeerders in hartje Amsterdam gaan lijden onder de forse stijging. Parkeer je in de omliggende wijken, dan zal je ook meer geld per uur kwijt zijn dan je nu betaalt. 

De gemeente wil er namelijk voor zorgen dat er minder auto's gaan rijden door de historische binnenstad. Vandaag liet wethouder Sharon Dijksma tijdens een presentatie weten dat er ruim 7000 tot 10.000 parkeerplekken plaats moeten maken voor meer groen en speelplekken. Daarnaast wil ze dat voetgangers en fietsers ook meer ruimte krijgen. 

400 miljoen euro

Met deze belachelijk hoge parkeertarieven wil de gemeente mensen stimuleren om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het zou dan zo kunnen zijn dat je je auto laat staan bij een P+R-terrein en vanuit daar verder reist met het openbaar vervoer. Ze hebben namelijk ruim 400 miljoen euro over voor nieuwe trams, bussen en metro's. 

Populair op FunX.nl

  • Deze moslima's vasten niet tijdens ramadan en dat zorgt voor een tweestrijd

  • Boef kocht deze villa voor ruim 1,43 miljoen euro

  • Kim en Kanye delen eerste foto van pasgeboren baby en onthullen de naam

  • Deze drieling werd bij geboorte gescheiden voor een geheim experiment en wist dat niet

  • Willem-Alexander verrast moslims met bezoek tijdens iftar

  • Dochter (11) Jennifer Lopez laat zangkunsten horen en het is prachtig

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.amsterdam.39550-uurtje-parkeren-in-amsterdam-dat-kost-je-straks-7-50"}