FunX Amsterdam

Minister Lodewijk Asscher: "Het groter probleem zit in onbewuste discriminatie"

  1. Newschevron right
  2. Minister Lodewijk Asscher: "Het groter probleem zit in onbewuste discriminatie"

Nog geen jaar geleden riep minister Lodewijk Asscher de samenleving op om zelf met een antwoord op racisme te komen. En het is er! Gisteravond boden de campagnevoerders van Onderhuids het Maatschappelijk Akkoord aan. Zij houden zich bezig met dit vraagstuk en gaven hun antwoord op racisme aan de minister. In dit akkoord staan 28 punten om bewuste en/of onbewuste raciale discriminatie tegen te gaan.

Reporter Ouassima was daarbij aanwezig en interviewde minister Asscher. "Ik ben bezig met een nieuw actieplan tegen discriminatie en racisme. Voor een deelt denkt het al langs dezelfde lijnen als in het Maatschappelijk Akkoord staat." Hij vindt het zeer belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed.

ONBEWUSTE DISCRIMINATIE

"Het groter probleem zit in onbewuste discriminatie. In de negatieve vooroordelen die mensen over elkaar hebben. Dat kun je niet oplossen met een wet. Dat kan je oplossen door je bewust te maken dat we allemaal mensen zijn en allemaal dromen van een mooie toekomst."

GOED ADVIES

Volgens Asscher moet je bewustwording creëren op een speelse manier. "Niet mensen op hun kop slaan en zeggen jij bent een slecht mens. Je moet laten inzien dat ze met die vooroordelen rondlopen en dat het eigenlijk belachelijk is."

Tot slot had de minister heel goed advies voor jongeren: "Geef niet op. Het is jouw leven, jouw toekomst en dit is ook jouw land."

Ster advertentie
Ster advertentie