FunX Amsterdam

Heropening Apple Store Amsterdam opnieuw uitgesteld na gijzeling

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Heropening Apple Store Amsterdam opnieuw uitgesteld na gijzeling

De Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam gaat maandag toch niet open. Op de website zegt de winkel dat de deuren dinsdag om 10:00 uur worden geopend. Dat is precies een week nadat een 27-jarige Amsterdammer urenlang een man gijzelde in de telecomwinkel.

Openingstijden aangepast

Het Parool schrijft dat de openingstijden op de website een aantal keer werden aangepast. Zo werd er in eerste instantie aangegeven dat de winkel vrijdag om 10:00 uur open zou gaan. Later werd dat aangepast naar maandag om 10:00 uur.

Gijzelnemer

De gijzeling vond afgelopen dinsdag plaats. Een 27-jarige gewapende man uit Amsterdam gijzelde urenlang een man uit Bulgarije in de Apple Store. De gijzelnemer dreigde zichzelf op te blazen en eiste 200 miljoen aan cryptovaluta. Ondertussen hielden zo’n 70 mensen zich schuil in het pand. Zij werden later bevrijd door de politie.

Aanrijding

De zaak kreeg plots een andere wending toen de gegijzelde man wegrende. Hij moest water pakken dat voor de deur van de winkel was neergezet en zette het op een lopen. De Amsterdammer rende achter de gegijzelde man aan, maar werd hard aangereden door een politievoertuig. Woensdag overleed de man aan zijn verwondingen. Het Bulgaarse slachtoffer raakte niet gewond.

Ster advertentie
Ster advertentie