FunX Amsterdam

"Door aanval Charlie Hebdo saamhorigheid, ook in de pers"

  1. Newschevron right
  2. "Door aanval Charlie Hebdo saamhorigheid, ook in de pers"
De dodelijke aanslag op het hoofdkwartier van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs heeft een wereldwijde discussie teweeg gebracht over de balans tussen de vrijheid van meningsuiting en onnodig provoceren. "De vrijheid van meningsuiting wordt aangevallen… De democratie wordt aangevallen". Zo luidden een aantal krantenkoppen na de aanslagen van twee weken. Hoe kijken sleutelfiguren uit de media hiernaar?

Reporter Ouassima was maandag aanwezig tijden het Mediadebat in Pakhuis de Zwijger en sprak daar met Hans Laroes, de voorzitter van de Raad voor de Journalistiek:

"Ik vind het bijvoorbeeld heel belangrijk om te weten of religie, waarschijnlijk een waandenkbeeld over religie, aan het begin lag van het geweld. Of dat die jongens door een andere reden van het pad zijn geraakt en ergens halverwege die waanreligie hebben genomen en toen hebben gedacht oké dat leidt nu tot die moorden. Dat is heel belangrijk om te weten en daar heb ik eigenlijk veel te weinig verhalen over gelezen."De voormalig stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Oost, Fatima Elatik, was ook aanwezig bij het debat. Hoe denkt zij over de rol van de media in deze situatie? En vindt Fatima dat er veel is veranderd na de aanslagen in Parijs?
Ster advertentie
Ster advertentie