STER Advertentie
STER Advertentie

Alcoholverbod en fors meer handhaving op de Wallen na overlast

Alcoholverbod en fors meer handhaving op de Wallen na overlast
ANP XTRA

Donderdag 23 juli 2020 - 11:47 uur

|

Door:

Thijn

De afgelopen weken ontstonden er chaotische toestanden op de Wallen. Sinds de heropening van het gebied is het weer ouderwets druk en dit leidt tot opstootjes en gevaarlijke situaties, waarbij geen 1,5 meter afstand wordt gehouden. Om die reden besluit de gemeente Amsterdam forse maatregelen te nemen.

Extra handhaving

Zo wordt er vanaf nu een groot aantal extra handhavers ingezet, die er voor moeten zorgen dat het gebied beheersbaar blijft en de 1,5 meter afstand wordt gewaarborgd. Daarnaast komt er een verbod op de verkoop en consumptie van alcoholische dranken in winkels op de Wallen. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat de drukte in het Amsterdamse gebied afneemt. 

Alcoholverbod

Het alcoholverbod op de Wallen geldt niet voor de hele dag. Het is verboden van 16.00 uur tot na middernacht. Voor cafés en restaurants wordt er een uitzondering gemaakt, zij mogen nog wel alcohol schenken. De gemeente wil vooral voorkomen dat mensen drankjes die ze in een winkel kopen vervolgens op straat gaan drinken. Dit zou namelijk als gevolg hebben dat ze minder goed 1,5 meter afstand houden, wat het voor handhavers lastiger maakt om hen aan te spreken op fout gedrag. Het verbod geldt vanaf dit weekend en is vooralsnog tijdelijk met 1 september als einddatum.

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Akwasi legt kritiek naast zich neer: 'Niets mis met mij, wél met Nederland'

  • Kim en Kanye delen hartverwarmende beelden van hun vakantie

  • 'Ik kan de stinkende scheetjes van mijn vriendin niet verdragen'

  • Nieuwe warmterecord: 'Het was nog nooit zó warm op 8 augustus'