FunX Amsterdam

Docu Onbekend Onbemind maakt seksuele diversiteit binnen Surinaamse gemeenschap bespreekbaar

  1. Newschevron right
  2. Docu Onbekend Onbemind maakt seksuele diversiteit binnen Surinaamse gemeenschap bespreekbaar

"Ik wil een tegengeluid laten horen en vooral de mensen achter hun seksuele geaardheid laten zien." Documentairemaker Sabrina Sugiarto is samen met cameraman Quincy Lisse en producenten Chris Belloni en Martine Antonissen bezig met de docu Onbekend Onbemind. In Jouw Stad Amsterdam vertelde ze over de documentaire die specifiek gaat over de Surinaamse LHBT-gemeenschap.

Suriname toch geen eenheid?

Sabrina heeft ruim twee jaar in Suriname gewoond en voelt zich er altijd heel erg thuis. Ze heeft daar nooit last gehad van discriminatie en stond er ook niet echt bij stil. Totdat ze terug was in Nederland. "Waar ik achter kwam toen ik weer in Nederland was, is dat er een groep in Suriname blijkt te zijn, die wel gediscrimineerd wordt. Dat is totaal aan mij voorbijgegaan."

Uit nieuwsgierigheid ging Sabrina op onderzoek uit. "Waarom is het zo dat die LHBT-gemeenschap niet bij de gemeenschap wordt betrokken, zoals de eenheid die Suriname vaak profileert?" Tijdens haar zoektocht naar verhalen, kwam ook nog eens het homohatende nummer Bullet uit in Suriname. "Ik vond het heel vreemd dat dat zomaar kon."

Alle beetjes helpen

"We hebben nog twee weken te gaan en alle kleine beetjes helpen." Via voordekunst.nl loopt er een crowdfundingsactie voor Onbekend Onbemind. Op dit moment staat de teller op ruim 1700 euro. Het uiteindelijke doel is om 2500 euro op te halen.

De documentaire gaat 10 december (dag van de mensenrechten) in première in theater de Meervaart.

Bekijk de trailer hier!

Ster advertentie
Ster advertentie