FunX Amsterdam

Jongen (17) omgekomen bij schietpartij Amsterdam, twee verdachten aangehouden

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Jongen (17) omgekomen bij schietpartij Amsterdam, twee verdachten aangehouden

In Amsterdam is gisterenavond een 17-jarige jongen overleden bij een schietpartij, zo meldt de politie. Er zijn twee verdachten aangehouden in verband met de schietpartij.

Schietpartij

De hulpdiensten werden gisteren rond half elf 's avonds gealarmeerd over een schietpartij aan de Haardstee in Amsterdam-Zuidoost. Toen de politie en ambulance ter plaatste kwamen, was het slachtoffer al overleden. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd om de jongen te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek

Het is nog onduidelijk waar aan de Haardstee de schietpartij precies heeft plaatsgevonden. Er wordt nog onderzocht of het in een hal of in een woning was, vertelt een woordvoerder van politie Amsterdam. De politie is vanochtend nog niet in staat geweest om verdere vragen te beantwoorden, maar laat wel weten twee verdachten te hebben aangehouden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stop geweld

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: gewelddadige incidenten, mishandeling en wapenbezit onder jongeren. Dat geweld nooit de oplossing is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat is dan wél de oplossing? En waar komt dat onveilige gevoel en de drang om wapens te dragen vandaan? Lees hier alle verhalen over wapenbezit en zinloos geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie