Up 2 Date

Schutter zorgboerderij stuurde mail vlak voor schietpartij

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Schutter zorgboerderij stuurde mail vlak voor schietpartij

John S. stuurde enkele minuten voor de fatale schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam een mail aan RTL Boulevard. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. In de mail beweert de schutter dat hij al een tijd kampt met psychische problemen en dat hem geen zorg wordt verleend.

Oorlog in hoofd

John S. kondigde de schietpartij niet aan, maar schreef wel over wat er in zijn hoofd omging. "Het is al jaren oorlog in mijn hoofd", zegt de man. In de mail voegt hij ook foto's toe van de doodgeschoten Johan Quist uit Vlissingen. De 60-jarige schoenmaker werd op woensdag 4 mei dood aangetroffen in zijn zaak in het centrum van Vlissingen.

Op zoek naar wapen

De 38-jarige schutter noemt Quist een willekeurig slachtoffer. Hij ontmoette hem via een chatroom voor homo's en vermoordde hem om zijn wapen te testen. "Vijf jaar vertel ik huisartsen en GGZ over mijn obsessie om een vuurwapen aan te schaffen. Ik ben hiervoor in andere landen wezen zoeken maar heb nooit een stap durven zetten. Tot een paar weken geleden", schrijft S. in zijn mail.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schietpartij

Verder zegt hij dat hij de afgelopen vijf maanden vijf keer probeerde zelfmoord te plegen. "Een eerdere zelfmoordpoging was vanwege een zorgboerderij. Nooit heeft iemand wat van zich laten horen", zegt S.

Afgelopen vrijdag opende S. rond 10:50 uur het vuur op een zorgboerderij. Daarbij kwam een meisje van 16 jaar en een vrouw van 34 jaar om het leven, twee anderen raakten levensgevaarlijk gewond. Zij zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de ernstig gewonde slachtoffers er nu aan toe zijn wil het Openbaar Ministerie niet zeggen.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie