Up 2 Date

Meisje (16) en vrouw (34) omgekomen bij schietpartij op zorgboerderij in Alblasserdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Meisje (16) en vrouw (34) omgekomen bij schietpartij op zorgboerderij in Alblasserdam

In het Zuid-Hollandse Alblasserdam zijn een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje omgekomen na een schietpartij op een zorgboerderij. Dat laat de politie Rotterdam weten via Twitter.

Meerdere gewonden

De schietpartij vond rond 11.00 uur plaats op de zorgboerderij Tro Tardi. Daarbij vielen dus twee dodelijke slachtoffers, maar volgens de politie Rotterdam raakte ook iemand lichtgewond en zijn een jongen van 13 en een vrouw van 20 zwaargewond geraakt. Zij zijn in kritieke toestand.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Traumahelikopters

Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor de schietpartij. Na de schietpartij kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse, waaronder twee traumahelikopters. De verdachte werd door de politie aangehouden en het vuurwapen is in beslag genomen.

Het AD meldt op basis van goed ingevoerde bronnen dat het gaat om de 38-jarige John S. uit Oud-Alblas, die geen justitieel verleden zou hebben, maar wel bekend stond als iemand die overlast veroorzaakt. Zo zou hij in 2017 verschillende mensen hebben bedreigd en eerder dat jaar een zelfmoordpoging gedaan hebben.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Ster advertentie
Ster advertentie