Entertainment

Beveiligingsbeelden gelekt van schietpartij waarbij DaBaby man (19) doodschoot

foto: Shutterstockfoto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Beveiligingsbeelden gelekt van schietpartij waarbij DaBaby man (19) doodschoot

Vier jaar geleden schoot DaBaby in de Amerikaanse stad Huntersville een 19-jarige man dood in een supermarkt. De rapper heeft altijd gezegd dat hij uit zelfverdediging handelde, maar beveiligingsbeelden, die naar buiten werden gebracht door Rolling Stone, lijken zijn bewering tegen te spreken.

Zelverdediging

DaBaby legde in 2018 een verklaring af tegenover de politie waarin hij stelde dat hij met zijn toenmalige vriendin en hun twee kinderen aan het winkelen was in Walmart. Op een gegeven moment zouden twee jongens hem met een wapen hebben bedreigd. Om zijn gezin te beschermen, ging hij op de vuist met de jongens. Tijdens het handgemeen zou hij zijn pistool hebben getrokken en Craig uit zelfverdediging hebben neergeschoten.

Andere gang van zaken

Beveiligingsbeelden laten echter een andere gang van zaken zien. De rapper lijkt namelijk de aanstichter te zijn van het geweld, aangezien hij de aanval opende op Craigs vriend Henry Douglas. Volgens de familie van Craig zou DaBaby agressief zijn geworden toen de jongens hem herkenden. Toen de rapper Douglas aanviel, zou Craig hebben geprobeerd de ruzie te sussen, waarna hij de 19-jarige neerschoot.

Trigger warning: de volgende beelden kunnen als schokkend ervaren worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nooit vervolgd

DaBaby is nooit vervolgd voor het dodelijke schietincident. Aangezien meerdere getuigen hebben verklaard dat Craig een pistool bij zich had, konden aanklagers niet bewijzen dat DaBaby niet uit zelfverdediging handelde. Wel kreeg de rapper een proeftijd van 12 maanden opgelegd voor wapenbezit.

Hoop op vervolging

Door hun verhaal via de media naar buiten te brengen, hopen de ouders van Craig dat DaBaby alsnog wordt vervolgd voor moord. "Het voelt alsof DaBaby weg is gekomen met de moord op Jaylin", zegt Craigs vader tegenover Rolling Stone. "Alles wat hij nu doet is nagenoeg hetzelfde. Hij valt mensen aan en komt ermee weg. Waarom gaat hij altijd vrijuit?"

Ster advertentie
Ster advertentie