FunX Amsterdam

Amsterdams festival voor daklozen: gratis knipbeurt, manicure en tandarts

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Amsterdams festival voor daklozen: gratis knipbeurt, manicure en tandarts

Vrijdagmiddag vond er een bijzonder festival plaats in Amsterdam. Met Het Dakloze Feest wil de stad even stil staan om extra zorg en aandacht te schenken aan haar daklozen.

HET DAKLOZE FEEST

Tijdens dit hartverwarmende evenement werden de gasten van begin tot eind in de watten gelegd. Denk aan: een rustgevende manicure, een pedicure, een fris kapsel en zelfs een uitgebreide controle bij de tandarts. Het was een kans voor veel daklozen om zichzelf op te frissen en zich herboren te voelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

KIJK ME AAN

Met het betekenisvolle thema 'Kijk me aan' wil dit initiatief de nadruk leggen op de menselijkheid en het erkennen van dak- en thuislozen, die vaak over het hoofd worden gezien of genegeerd. Eric Corton, de gastheer van de dag, merkte terecht op: "We zien in ons leven heel veel, maar we kijken heel weinig echt"

GROEIEND PROBLEEM

Het aantal daklozen in Amsterdam is flink aan het toenemen. Er wordt geschat dat momenteel rond de 10.000 mensen dakloos zijn. De toename komt mede dankzij de wooncrisis. In mei concludeerde de Amsterdamse wethouder Zita Pels al dat ze in sociale huurwoningen een oplossing ziet voor de stijging.

Ster advertentie
Ster advertentie