FunX Amsterdam

'Reden instorting Amsterdamse kade lijkt bekend'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Reden instorting Amsterdamse kade lijkt bekend'

Een kade in de Amsterdamse binnenstad is dinsdagochtend ingestort. De reden van de instorting lijkt inmiddels bekend, het zou namelijk komen door een zogeheten 'sinkhole'. Dat meldt RTL Nieuws.

Sinkhole

Bij een sinkhole ontstaat er een steeds grotere ruimte onder de grond, waardoor het oppervlak uiteindelijk instort. Volgens de gemeente Amsterdam is het nog niet bekend hoe dit onopgemerkt heeft kunnen blijven, maar zijn er inmiddels wel dekschuiten onderweg om de schade te repareren.

UvA ontruimd

Veel mensen wisten niet wat ze meemaakten vanochtend, toen ze de ravage zagen. Niemand raakte gelukkig gewond. De kade bevindt zich pal naast de Universiteit van Amsterdam. Die is naderhand meteen ontruimd, wat vrij eenvoudig was aangezien er weinig mensen waren vanwege de coronamaatregelen. Niemand raakte gewond door het instorten van de kade, die grenst aan een gebouw van de Universiteit van Amsterdam.

Herstellen

De Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma is naderhand meteen een kijkje komen nemen. Volgens haar is er inmiddels een heel team toegewezen aan de kapotte kade, om deze te herstellen.

Bekijk hieronder de bizarre beelden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie