Naar homepage
FunX Amsterdam

Black Lives Matter-demonstratie in Bijlmer verplaatst naar Nelson Mandelapark

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Black Lives Matter-demonstratie in Bijlmer verplaatst naar Nelson Mandelapark

De Black Lives Matter-demonstratie die woensdag 10 juni op het Anton de Komplein in de Amsterdamse Bijlmer zou plaatsvinden, wordt wegens enorme belangstelling verplaatst naar het Nelson Mandelapark. Dat hebben de organisatoren besloten na overleg met burgemeester Femke Halsema.

Veel geïnteresseerden

Op de Facebookpagina is te lezen dat de demonstratie bewust in de Bijlmer wordt gehouden, omdat daar de grootste populatie Afro-Nederlanders zou wonen volgens de organisatie. Op de socials hebben zich inmiddels al 6400 mensen aangemeld die willen deelnemen of geïnteresseerd zijn. Op het Anton de Klompplein is er ruimte voor 3000 mensen als de coronaregels toegepast worden. De organisatie heeft de deelnemers gevraagd om de anderhalve meter te respecteren en mondkapjes te dragen. Mensen met klachten wordt verzocht om thuis te blijven.

Meer dan 10.000 aanwezigen

Bij het vorige Black Lives Matter-protest in Amsterdam hield de politie rekening met een derde van het aantal mensen dat zich had aangemeld via Facebook. Uiteindelijk kwamen er veel meer mensen op af en werden de afstandsregels om besmetting met het coronavirus te voorkomen in veel gevallen genegeerd. Het leverde burgemeester Halsema veel kritiek op. Er waren volgens haar mogelijk meer dan 10.000 aanwezigen bij de demonstratie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie