FunX Amsterdam

Jongeren met veel vrienden zijn toch eenzaam

  1. Newschevron right
  2. Jongeren met veel vrienden zijn toch eenzaam

Het klinkt gek: je hebt een leuk leven, geweldige familie en vrienden, maar toch voel je je eenzaam. Hoe dan?! Het wordt niet echt openlijk besproken, maar uit onderzoek is gebleken dat een op de drie jongeren zich eenzaam voelt. Rutger belde hierover met Anna-Alicia Sklias van het Our Life Project.

Met het Our Life Project wordt aandacht besteed aan eenzaamheid onder jongeren door negen vloggende meiden. Ze gaan langs bij bekende Nederlanders die hun ervaringen hiermee delen. "Het is eigenlijk niet zo bekend dat het ook een probleem is onder jongeren." Veel mensen schamen er zich dan ook voor, maar het blijkt dat veel jongeren rondlopen met hetzelfde gevoel.

Oprechte interesse

Anna-Alicia merkt dat jongeren weer behoefte hebben aan een fysieke verbintenis met elkaar. "Tegenwoordig gebeurt alles online en je merkt toch dat dat stukje warmte en affectie als je een op een met iemand praat. Dan is er oprechte interesse in plaats van wanneer je een like krijgt op Facebook."

Alleen zijn of je eenzaam voelen wordt vaak gelinkt aan niet populair zijn, niet leuk genoeg zijn of niet knap genoeg zijn. Maar daar heeft het absoluut niks mee te maken. "Ik heb zelf ook ervaring met eenzaamheid gehad, maar dat betekende niet dat ik geen leuk leven had of fijne familie en vrienden." Volgens Anna-Alicias kan het soms een gevoel zijn dat ontstaat door verschillende oorzaken.

De vloggende meiden zijn ook langsgeweest bij onze eigen Jasmine Sendar! Zij vertelde over haar ervaringen met eenzaamheid.

Ster advertentie
Ster advertentie