FunX Amsterdam

Speler Manchester United geeft massaal supermarktbonnen weg in Amsterdam

foto: AT5
  1. Newschevron right
  2. Speler Manchester United geeft massaal supermarktbonnen weg in Amsterdam

Meer dan ooit is er behoefte aan steun van anderen tijdens de coronacrisis. Daarom besloot voetballer Timothy Fosu-Mensah een prachtige actie in Amsterdam te starten.

Onacceptabel

De Manchester United-speler deelt vandaag honderd supermarkttegoedbonnen van 50 euro uit in Amsterdam Zuid-Oost. De geboren en getogen Amsterdammer vindt het belangrijk zijn community een handje te helpen in deze moeilijke tijden. Hij vond het onacceptabel dat mensen geld moesten lenen om hun boodschappen te kunnen betalen. "Dat zou normaal gesproken nooit kunnen en mogen gebeuren", vertelt hij aan AT5.

Helpen

Fosu-Mensah kan niet iedereen helpen, maar hoopt hiermee de pijn in ieder geval voor veel mensen ietwat te verzachten. "Iedereen helpen is gezien de omvang van deze crisis een utopie. In overleg met een aantal stichtingen hebben wij daarom besloten in ieder geval honderd gezinnen van tegoedbonnen te voorzien als ruggensteun", vertelt zijn woordvoerder aan AT5. De voetballer zelf ondervindt ook hinder door de crisis, maar dat staat volgens hem niet in verhouding tot de problemen van gewone burgers.

Ster advertentie
Ster advertentie