FunX Amsterdam

Schutter Samir El Y. 90 dagen langer vast voor dood Bas van Wijk

foto: Facebook: Bas van Wijk
  1. Newschevron right
  2. Schutter Samir El Y. 90 dagen langer vast voor dood Bas van Wijk

Samir El Y., de man die heeft bekend dat hij Bas van Wijk in Amsterdam heeft doodgeschoten, blijft negentig dagen langer vastzitten. Die beslissing heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam gemaakt.

Verdachte

De 20-jarige El Y. wordt volgens het AD verdacht van moord dan wel doodslag, afpersing en overtreden van de Wet wapens en munitie. De andere drie verdachten in de zaak zijn inmiddels weer op vrije voeten, omdat er geen hard bewijs was dat zij iets met de dood te maken hadden.

Irritaties tussen de groepen

De 24-jarige Bas werd op 8 augustus doodgeschoten in Park de Oeverlanden aan de Nieuwe Meer. Het OM stelt dat er voorafgaand aan het dodelijk incident irritatie was tussen twee groepen. "Bij de groep waar Bas van Wijk toe behoorde, leefde het gevoel dat er naar hen gekeken werd door personen uit de groep waar de verdachte deel van zou uitmaken". Een van de jongens zou het op een horloge van een vriend van Bas hebben gemunt. Toen Bas later verhaal ging halen, escaleerde het en werd hij doodgeschoten.

Geschokte reacties

De dood van Bas leidde tot veel verontwaardiging en geschokte reacties. Vorige week werd er een stille tocht voor hem gehouden in zijn woonplaats Badhoevedorp.

Ster advertentie
Ster advertentie