FunX Amsterdam

Varken aan het spit? Moet kunnen of not done?

  1. Newschevron right
  2. Varken aan het spit? Moet kunnen of not done?

Een varken aan het spit, zoals dat al honderden jaren gebeurt, is dat raar? Niks nieuws onder de zon zou je denken, maar de eetgelegenheid Amsterdam Roest kreeg toch enorm veel kritiek over zich heen. Zij kondigden het eetevenement de Sunday Roast aan op hun Facebookpagina met een foto van een varken aan het spit.

Het restaurant snapt de ophef niet. "Je ziet een beetje de truttigheid van Nederland in één keer. Mensen staan misschien een beetje te ver van de natuur af. Ze beseffen niet waar het vlees vandaan komt. Ze zijn gewend om plakjes ham in de winkel te zien zonder te weten waar het vandaan komt." Dat legde Johnny Mosterd van Amsterdam Roest uit aan Dulci.

De 'omstreden' afbeelding zorgde er zelfs voor dat er doodsbedreigingen werden geuit richting het restaurant. "Iemand hoopte dat wij op die manier aan het spit zouden belanden."

Nederland vs. de rest van de wereld
In Nederland maakt men zich misschien druk over een varken aan het spit, maar in de rest van de wereld is dat wel anders. Naast alle negatievelingen, werden er genoeg foto's ingezonden van mensen die het heerlijk vinden.

Whats next?!

Hoewel er veel ophef was over de Sunday Roast van 13 december, is het goed verlopen. Het krijgt zelfs een vervolg. "Zondag 10 januari zullen wij een gigantische vis boven het vuurtje hangen."
Ster advertentie
Ster advertentie