FunX Amsterdam

Twee scholieren komen om na val van dak in Amsterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twee scholieren komen om na val van dak in Amsterdam

Twee 16-jarige scholieren zijn afgelopen vrijdag rond 5 uur 's middags van een dak gevallen in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Het gaat om twee leerlingen van het Sint-Nicolaaslyceum in Amsterdam-Zuid. Beide tieners zijn na de val overleden.

Toedracht onbekend

De slachtoffers zaten op het randje van een dakterras waar ze vaker te vinden waren, maar hoe het deze keer mis heeft kunnen gaan is nog niet bekend. De politie onderzoekt sinds vrijdag de toedracht van het incident. Tot zover zijn er geen aanwijzingen gevonden dat het gaat om een misdrijf. Aangezien de slachtoffers minderjarig zijn, worden er verder geen inhoudelijke mededelingen gedaan. Het Sint-Nicolaaslyceum noemt het ongeluk "onwerkelijk en triest".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen sprake van zelfmoord

Maandagochtend zijn op de plek waar de tieners om het leven kwamen bloemen en kaarsen gelegd. Het Sint-Nicolaaslyceum heeft op school een ruimte ingericht waar leerlingen in stilte bij elkaar kunnen komen. Ook werd er in alle klassen stilgestaan bij het overlijden van de scholieren. De directeur van de school gaat met de ouders bespreken of er nog een herdenkingsbijeenkomst wordt georganiseerd. De nabestaanden benadrukken dat er geen sprake was van zelfmoord en graag met rust gelaten willen worden om het enorme verlies te verwerken.

Ster advertentie
Ster advertentie