Artist of the Month

Mehdi werkte al samen met Frenna en bouwt nu verder aan zijn unieke sound

  1. Newschevron right
  2. Mehdi werkte al samen met Frenna en bouwt nu verder aan zijn unieke sound

De Haagse Mehdi werkte op jonge leeftijd al samen met Frenna en Ali B. Jaren later is hij nog steeds vol gefocust op muziek en zijn onderscheidende sound wordt goed ontvangen. Zo postte Selma Omari zijn muziek al op haar Instagramstory. "Ze had me alleen wel moeten taggen..." Mocht je dat gemist hebben, dan is dit je kans om Mehdi beter te leren kennen. Hij is namelijk Artist of the Month en zijn nieuwste tune Laatste Keer hoor je de hele maand op FunX.

Naam: Mehdi
Leeftijd: 24
Woonplaats: Den Haag
Hoe lang maak je al muziek? Al wel minstens tien jaar. Sinds m'n twaalfde.
Omschrijf je sound in één woord: Anders of divers.
Waar haal je inspiratie vandaan? Uit mensen die zeggen dat ik het niet kan.
Wie of wat staat er momenteel bij jou op repeat? Ik luister heel veel naar BLØF en Suzan & Freek. Misschien niet wat je verwacht, maar dat is wel wat ik luister. Qua hiphop vind ik Ronnie Flex echt een goede artiest.
Tegen welke artiest kijk je op? In Nederland is Ronnie Flex m'n favoriete artiest en in Amerika The Weeknd.
Hoe breng jij je zaterdagavond door? Met muziek of met vrienden FIFA spelen. Ik ga niet uit. Uitgaan komt wel als we wat hebben bereikt.
Wat eet je tijdens een goede studiosessie? Vaak junkfood zoals pizza. Of ik bestel sushi.
Waar wil je ooit sowieso nog optreden? Ik heb altijd al gezegd: Heineken Music Hall (Nu AFAS Live). Dat is nog steeds een grote droom van me.
Met wie wil je ooit nog samenwerken? Hamza, dat is een Belgische artiest die vooral in Frankrijk bekend is. Hij is niet superberoemd, maar hij is net als ik ook net iets anders.
Waar ben je het meest trots op? Dat ik nog steeds bezig ben en het nooit heb opgegeven.
Waar sta je over vijf jaar? Ik heb dan een paar gouden platen, goede muziek uitgebracht, ik werk dan met diverse artiesten en heb een grote fanbase. En als het allemaal goed gaat ook een kind.

"Ik kan met een gekke hiphoptrack komen, maar daarna weer met een akoestisch zangnummer. Met die diversiteit onderscheid ik me van de rest."

Haags hiphopcentrum en Wilde Westen

Mehdi begon op zijn twaalfde al met muziek. "Dat kwam door vrienden van m'n broer. Die kwamen vaak over de vloer en toen mocht ik bij hun in de studio komen. Later kwam ik in het Haagse hiphopcentrum, daar kon je toen elke week opnemen." Mehdi nam muziek altijd al heel serieus, maar toen iemand van het hiphopcentrum hem mee nam naar de jongens van Wilde Westen Records, werd die focus versterkt. "Daar heb ik heel veel geleerd."

GEGROEID

Later ontmoette Mehdi ook Frenna, met wie hij een track maakte. Die muziek van toen, vindt hij nu niks meer. Hij is gegroeid en de kwaliteit van zijn muziek is naar eigen zeggen verbeterd. "Ik maak muziek die je weinig hoort. Ik probeer wat anders te doen en zoveel mogelijk van mezelf te laten zien en horen. Zo houd ik van pop én hiphop. Dat zie je niet vaak. En ik heb Marokkaanse roots. Er komen heel veel verschillende genres terug."

Alles zelf

Mehdi belooft al heel wat muziek klaar te hebben liggen. "Ik wil me nu gewoon focussen op losse tracks uitbrengen. Ik zou al een EP of album kunnen uitbrengen, maar ik wil eerst wachten tot m'n naam wat groter is." Die muziek uitbrengen doet hij trouwens helemaal zelf: "Ik schrijf zelf en breng alles zelf uit, dus niemand helpt me. Ik doe alles op eigen kracht en betaal alles zelf. Dus ik kies er ook zelf voor om iets nog niet uit te brengen. Het is nu nog niet de tijd." Ook een clipshoot staat op de planning, maar daarvoor moet eerst de coronacrisis voorbij zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorbeeld zijn voor kids

Mehdi's goal is om met zijn muziek zoveel mogelijk mensen te bereiken en zoveel mogelijk op te treden. Maar ook kinderen die het wat zwaarder hebben, wil hij door middel van zijn muziek helpen. "Ik hoop dat ik zo bekend word dat ik mensen in het ziekenhuis kan opvrolijken. Dat iemand mijn muziek hoort en eraan herinnerd wordt dat diegene altijd z'n droom kan najagen. Ik ben al heel lang bezig en ben nooit gestopt. Dat is omdat ik het leuk vind, maar ook om te laten zien dat ik groei en het verschil kan maken."

"Ik wil dat jonge kinderen mij als een voorbeeld zien. Iemand met een goede focus op muziek die verder niet veel slechts doet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ARTIST OF THE MONTH

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens. Je vindt de tracks van alle Artists of the Month terug in de Support Your Locals-playlist op Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie