Artist of the Month

Jiri11 is klaar voor een nieuwe start: "Mijn tracks worden persoonlijker dan ooit"

foto: Timo Pisartfoto: Timo Pisart
  1. Newschevron right
  2. Jiri11 is klaar voor een nieuwe start: "Mijn tracks worden persoonlijker dan ooit"

Op muzikaal gebied is het even stil geweest rondom Jiri11. Gelukkig is de artiest nu klaar voor een nieuw hoofdstuk. Dat luidde hij twee maanden geleden al in met de EP Sin City, maar als we hem moeten geloven, komt er binnenkort nog veel meer nieuwe heat aan. Tot het zover is, kan je genieten van de tune Money Fever, want als Artist of the Month is Jiri daarmee de hele maand te horen op FunX.

Naam: Jiri11
Komt uit: Venlo
Waar luister je zelf graag naar?
Echt alles eigenlijk. Wat betreft hiphop veel Young Thug, maar ook muziek uit de UK en veel drill.
Met wie zou je nog graag samen willen werken? Met de meeste mensen waarmee ik wil samenwerken, heb ik al pokoes mee klaarliggen. Maar wat betreft de nieuwe generatie vind ik Yssi SB, ADF Samski en Qlas & Blacka heel interessant. Het is echt tof om die boys te zien groeien.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Sowieso m'n laatste tape Sin City, maar ik ga nog trotser zijn op wat ik nu aan het maken ben.
Waar sta je over vijf jaar? Ik hoop verder dan waar ik nu ben. Ik denk dat ik dan heel veel verschillende dingen aan het doen ben. Zowel op muzikaal gebied, als op het gebied van kleding en visual art.

Quote

Mijn nieuwe muziek wordt persoonlijker dan ooit. Ik ga het over dingen hebben die ik nog nooit heb verteld.

Duistere periode

Met het uitbrengen van zijn EP sluit Jiri een duistere periode af. Een van zijn beste vrienden overleed een tijdje terug aan kanker. "Vanaf toen ging het eigenlijk bergafwaarts. Het duurde wel zeker een jaar voordat ik klaar was om de markt weer te betreden. Ik heb er echt m'n tijd voor genomen."

Waar Jiri eerst even niet aan muziek maken kon denken, werkt het nu juist als uitlaatklep. "Alles wat ik de afgelopen tijd heb gezien en meegemaakt, heb ik in m'n tracks gestopt." Hij is dan ook weer volop in de studio te vinden. "Ik heb het gevoel dat het therapeutisch werkt. Ik voel me beter nu ik weer veel met muziek bezig ben."

Muzikaler en persoonlijker dan ooit

Toch was Sin City volgens Jiri slechts een opstartertje. Over het project waar hij momenteel aan werkt, is hij nog veel enthousiaster. "Daarop ga ik meer de diepte in en ga ik echt vertellen hoe ik me voelde in die tijd. Ik ga het over dingen hebben die ik nog nooit heb verteld." De muziek die komend jaar zal uitkomen, belooft niet alleen muzikaler dan ooit te worden, maar ook persoonlijker dan ooit. "Ik heb heel erg zin om die kant van mezelf te laten zien. Hoe erop gereageerd gaat worden, maakt me niet zoveel uit. Ik wil het gewoon gedaan hebben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gitarist

Hoewel Jiri11 allang geen vreemde naam meer is binnen de scene, weet misschien niet iedereen dat hij al van jongs af aan muzikant is. Gitarist, om precies te zijn. "Ik speelde al vanaf dat ik zes jaar oud was. Toen ik ging rappen, heb ik dat een beetje aan de kant geschoven, omdat ik niet gezien wilde worden als 'die rapper die gitaar speelt'. Nu hoor je het juist wel weer terug in m'n muziek. Het is tocht een kant van me die ik wil laten zien."

Dat muzikale talent heeft Jiri niet van een vreemde. Zijn vader is een bekende gitarist, die hem veel heeft geleerd. "Spelen, songwriting, eigenlijk alles. Hij is een van de redenen dat ik dit nu kan doen." Regelmatig stuurt Jiri zijn tracks dan ook op naar zijn vader voor feedback. "Hij komt soms met goede ideeën waar ik veel aan heb. In het begin moest hij nog een beetje wennen aan m'n tunes, maa nu vindt hij het helemaal te gek!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie