Artist of the Month

Met zijn persoonlijke tracks neemt Mella MM je mee op zijn reis als artiest

foto: Jilbert Ibrahimifoto: Jilbert Ibrahimi
  1. Newschevron right
  2. Met zijn persoonlijke tracks neemt Mella MM je mee op zijn reis als artiest

De Amsterdamse Mella MM begon een paar jaar geleden als leerling van Winne op de Herman Brood Academie, maar is inmiddels alweer een jaar lang getekend bij diens label Couture 33. Met een aantal jaar aan wijze lessen op zak, deelt de rapper en zanger nu steeds meer van zijn reis als artiest met de buitenwereld. Hoe dat klinkt, hoor je onder andere op In Je Buurt, een track van deze nieuwe Artist of the Month die je deze hele maand voorbij hoort komen op FunX.

Naam: Mella MM
Leeftijd: 26
Woonplaats: Amsterdam
Hoe zou je je sound omschrijven? Melodieuze en gevoelsgerichte hiphop.
Waar luister je zelf graag naar? Partynextdoor en Drake, maar eigenlijk heel veel verschillende soorten muziek. Surinaamse muziek ook en bijna alles wat in Nederland uitkomt, check ik wel een keer.
Met wie zou je ooit nog willen samenwerken? Glenn Faria en BLØF. De tracks die zij maken, voel ik gewoon. Ik ga er helemaal in mee.
Waar zou je ooit nog op willen treden? Waar niet? Ik wil sowieso alle locaties in m'n stad af, maar het lijkt me heel tof om de Paradiso te vullen.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Dat ik eindelijk ben begonnen met muziek delen. Daar heb ik heel lang naar uitgekeken.
Waar sta je over vijf jaar? Dan zie ik mezelf leven van muziek en hopelijk een rustig leven leiden.

Quote

Winne nodigde me uit in de studio. We maakten wat en daarna ben ik nooit meer weggegaan.

Les van Winne

Het was Akwasi die Mella MM op de Herman Brood Academie wees. "Na twee opleidingen geprobeerd te hebben, was ik eigenlijk klaar met school. Hij wees me erop en toen ben ik toegelaten." Op die school kreeg Mella les van verschillende ervaren artiesten, onder wie Jiggy Djé en Hef. "Het was nog steeds lastig, school blijft school, maar het was echt interessant. Ik leerde vooral dat het echt hard werken is."

Ook Winne was een van de docenten. "Iedereen keek enorm uit naar zijn les, maar ik kwam de eerste keer te laat. Toen ik eenmaal m'n muziek liet horen, was hij gelukkig best wel onder de indruk." Winne was zelfs zo nieuwsgierig, dat hij Mella uitnodige in de studio. "We hebben wat gemaakt en ik ben vervolgens nooit meer weggegaan. Inmiddels ben ik al drie jaar met 'm aan het werk en een jaar lang getekend bij zijn label."

Geduld

Eén van de belangrijkste lessen die Mella in de afgelopen jaren leerde, was geduld hebben. "Ik wilde altijd al heel snel en heel graag muziek releasen. Winne motiveerde me om m'n tijd te nemen en mezelf te ontwikkelen." Dat deed hij, waardoor hij nu ready is om tracks te delen waar hij honderd procent achterstaat. "Als ik nu oude tracks luister, hoor ik echt de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Persoonlijke tracks

Mella MM begon als rapper. En hoewel rappen iets is wat hij nog steeds graag doet, is zingen de laatste tijd zijn main focus. "Ik hou gewoon heel erg van gevoel kunnen uitdrukken zonder veel te hoeven zeggen. Dat is waarom ik het interessant vind."

Met zijn tracks wil Mella luisteraars meenemen op de reis die hij doormaakt als artiest én persoon. "Ik ben die reis aan het vastleggen, maar ik wil ook liefde verspreiden en persoonlijke ervaringen kwijt." Zijn muziek is dus erg persoonlijk en dat maakt het soms best spannend om het te delen met de buitenwereld. "Ik ben soms nog wel een beetje zenuwachtig om iets uit te brengen, omdat ik veel vertel over wat ik zelf heb meegemaakt. Maar ik krijg heel veel positieve reacties. Ik wil komend jaar nog veel meer muziek releasen en ervoor zorgen dat mensen m'n naam vaker voorbij zien komen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie