Naar homepage
Artist of the Month

R&b-talent Melissa Lopes vertelt met haar tracks echte verhalen

bron: Melissa Lopes
  1. Newschevron right
  2. R&b-talent Melissa Lopes vertelt met haar tracks echte verhalen

Melissa Lopes mocht dan misschien viraal gaan met haar medleys op YouTube, deze hardwerkende r&b-zangeres uit Rotterdam is veel meer dan dat. Dat bewees ze een paar jaar geleden al met haar debuut-EP Single en binnenkort kan je haar sound nog beter leren kennen op haar nieuwe project. De eerste track daarvan heeft ze al naar buiten gebracht. Daarop hoor je Melissa haar samen met haar manager en labelbaas: hiphop-grootheid Winne. Laat Me luister je ook de hele maand op FunX, want Melissa Lopes is de nieuwe Artist of the Month.

Naam: Melissa Lopes
Leeftijd: 24
Woonplaats: Rotterdam
Hoe lang maak je al muziek? Sinds m'n achttiende.
Waar haal je je inspiratie vandaan? Negen van de tien keer pak ik situaties die ik zelf heb meegemaakt en daar maak ik een verhaal van. Maar soms gaat het ook over een vriend of familielid.
Wie of wat luister je zelf veel? Ik luister heel veel Amerikaanse muziek, maar eigenlijk allerlei genres. Ook country, rock en dat soort dingen.
Waar zou je ooit nog willen optreden? North Sea Jazz. Daar komen alle r&b-legends, dat is echt een droom.
Waar ben je tot nu toe het meest trots op? Dat mijn eerste EP heel goed is ontvangen en nog steeds veel wordt gedraaid.
Waar sta je over vijf jaar? Ik ben niet echt bezig met cijfers. Ik vind het belangrijk dat ik met mijn nieuwe EP serieus genomen ga worden als artiest.

Quote

Ik ga niet voor makkelijk rijmen, maar wil echt een verhaal overbrengen. Ik zet niet zomaar woorden bij elkaar, het is echt een story.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spontaan ontdekt

Melissa was bezig met een modeopleiding toen haar zingende zus haar een keer spontaan vroeg om mee te doen. Thank God voor dat moment, want daardoor ontdekte haar omgeving dat ze over serieus talent beschikt. Toen ze later op een muziekconferentie Nana Fofie tegenkwam en als suggestie kreeg om naar een muziekschool te gaan, besloot Melissa ervoor te gaan. "Ik meldde me aan en kwam bij haar in de klas."

Nederlandstalige r&b

In het derde leerjaar maakte Melissa de beslissing om Nederlandstalig te gaan zingen. "Bijna niemand in Nederland deed dat in r&b." Een slimme zet, want later ving ze de aandacht van Winne en sleepte ze een platendeal in de wacht. "Los van dat hij een grote naam is, is hij ook echt wijs en heeft hij het beste met me voor. Dat merk je echt, het is niet alleen business. Hij heeft me geholpen met alle tips en tricks toen ik nieuw was in de game."

Quote

Ik vind dat niemand doet wat ik doe. Ik concurreer alleen met mezelf.

Niet serieus genomen

Dat vrouwen in de hiphopscene ook anno 2020 nog steeds harder moeten werken voor erkenning dan hun mannelijke collega's, is helaas iets wat ook Melissa merkt. "In het begin had ik er wel moeite mee. Je merkt het verschil tussen jongens en meiden in de scene." Maar dat motiveert Melissa juist om nóg harder te knallen. "Uiteindelijk moet je jezelf daaroverheen zetten en extra hard werken."

Gewoon Melissa Lopes

Met haar aankomende EP hoopt de zangeres zichzelf echt op de kaart te zetten als de artiest Melissa Lopes en niet als 'dat meisje van...' "Ik werd heel lang gezien als de 'medley-girl', maar dat ben ik helemaal niet. Ik vind het ook vervelend als ze vragen of ik met zo'n tune wil optreden. Ik heb eigen tracks waar ik keihard voor werk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Artist of the Month

Elke maand staan er in de lokale Jouw Stad-shows op FunX opkomende talenten in de spotlights. Je checkt de muziek van alle Artists of the Month in de Support Your Locals-playlist op Spotify. Wil jij als Artist of the Month jouw stad representen? Drop dan hier je gegevens.

Ster advertentie
Ster advertentie