Close-up

Kimberley (27): "Styling is mijn uitlaatklep, een soort van therapie"

  1. Newschevron right
  2. Kimberley (27): "Styling is mijn uitlaatklep, een soort van therapie"

"Ondanks struggles heb ik de kracht gevonden om mijn dromen achterna te gaan. Ik heb een aangeboren hartafwijking waarvoor ik twee keer een openhartoperatie moest ondergaan. Daarnaast overleed mijn moeder vijf jaar geleden. En mijn oma, die ook een belangrijke rol in mijn leven speelde, overleed vorig jaar.

Die moeilijkheden hebben mij juist meer de kracht gegeven om door te gaan en niet op te geven. Het leven is kort, ik zou het zonde vinden om er niet alles uit te halen. Styling is ook wel mijn uitlaatklep, een soort van therapie.

Ik begon mijn carrière als stagiair bij een pr-bureau. Daar kwamen regelmatig stylisten en editors van modebladen om kleding te lenen. Zo raakte ik geïnteresseerd in dat wereldje. Mijn mentor gaf me toen de gouden tip om een keer mee te lopen met een stylist. Dat heb ik gedaan.

Daarna ben ik verder gaan oefenen en heb ik tijd geïnvesteerd om de basics te leren. Uiteindelijk ben ik zelf mijn eigen werk gaan schieten. Ik ben begonnen met Winne, toen Christina Curry, daarna Jayh Jawson en Anna Nooshin. Ook mocht ik Kim Feenstra stylen voor het tv-programma 'Holland's Next Top Model'. Dat was een van de tofste dingen die ik heb gedaan en een hele goede leerschool voor mij. Ik wil elke keer een grens verleggen. Soms trek ik gewoon de stoute schoenen aan en zeg ik tegen iemand: ik zou jou wel willen stylen.

Ik ben nu drie jaar bezig met styling. Ik ben nog niet waar ik wil zijn en ben nog alles aan het opbouwen. Naast styling werk ik in een kledingzaak, want ja de vaste lasten gaan ook gewoon door.

Het hoogtepunt van mijn carrière was de expositie die ik een tijdje geleden heb gehouden in Amsterdam. Daar hing al het vrije werk dat ik de afgelopen twee jaar heb gemaakt. Dat was wel een bekroning op mijn werk."

- Kimberley Wenas (27)

CLOSE UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie