Close-up

Samira (26): "Ik verhuis over 2 weken naar Amerika voor de opleiding interne geneeskunde"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Samira (26): "Ik verhuis over 2 weken naar Amerika voor de opleiding interne geneeskunde"

"In groep vijf zei ik al dat ik dokter wilde worden en naar Amerika wilde gaan. Misschien riep ik toen maar wat, maar op de middelbare school begon de interesse voor biologie en het menselijk lichaam wel echt. Ik wist ook dat ik een sociaal beroep wilde doen waarbij ik mensen kon helpen. Geneeskunde was dus de perfecte combinatie. Het was niet makkelijk om toegelaten te worden tot de studie. Het was een zware selectie waarvoor ik allerlei toetsen moest doen. Maar het is me gelukt.

Ik ben opgegroeid bij mijn moeder in een klein dorpje waar maar weinig diversiteit is. Voor mijn studie ging ik naar de Vrije Universiteit Amsterdam. Daar voelde ik me vanaf het begin welkom. Wel struggelde ik aan het begin van mijn studie heel erg met het imposter syndrom: ik was bang dat ik de studie niet aankon en het te moeilijk voor mij was. Dat kwam ook doordat ik helemaal niemand kende die geneeskunde had gedaan of dokter was.

Uiteindelijk ging het allemaal goed en ben ik na zes jaar afgestudeerd. Maar dan ben je nog niet gespecialiseerd. Daarvoor moet je nog verder studeren. Ik wilde dat het liefst in Amerika doen, dat was mijn uitdaging. Ook dat is gelukt, want ik verhuis over twee weken naar Washington D.C. om drie jaar de opleiding interne geneeskunde te doen. Dat is heel spannend, want ik ga van een klein dorpje naar een enorme stad waar ik niemand ken.

Na mijn tijd in Amerika wil ik me nog drie jaar verder specialiseren, want ik wil uiteindelijk cardioloog of arts op de intensive care worden. Het is een lange weg die ik moet afleggen en soms heb ik het zo druk dat ik mijn familie en vrienden minder zie. Maar soms moet je geduld hebben. Het is zonde om iets niet te doen, omdat je vindt dat het te lang duurt. Vertrouw op jezelf en weet dat het uiteindelijk wel goedkomt. Niet alles komt in één keer."

- Samira (26)

Close Up

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie